reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Agak no piekny brzuszek :tak:Qrde jakie wy laski wszystkie jesstescie :tak:

Co do zamknietego watku jestem za :tak: juz sie tu troche znamy , po drugie mniejsza grupa nas bedzie miala dostep a nie kazdy kto tylko sie zaloguje. Byla ostanio na ktoryms watku akcja ze dziewczyna poslugiwala sie pozniej na FB zdjeciami dzieci dlatego mysle ze chyba lepiej dmuchac na zimne.

Traktorzystka super waga sie szykuje, tak w sam raz :tak:

Yezu a ja jutro USG az sie boje ile ta klucha wazy :szok:

reklama
Ale fajne brzusie :-) ja później dodam moje ale takie bez głowy hehe jakoś strach jest mimo wszystko. Zbyt wiele rzeczy tu piszemy ;-)
traktorzyska świetne wyniki :-) ponad 3 kg jak nic do porodu ;-)
Również jestem za stworzeniem wątku zamkniętego :-)

Jestem po wizycie ...i mam mieszane odczucia :confused2: na taka lekarke trafilam ze ehhhh.... pierwszy raz chyba .Cala wizyta to jakas porazka nie dosc ze pol godziny spoznienia to babka jak robot mowila..:no: Tu prosze sie polozyc ...tu nogi...pach pach po badaniu ...szybkie USG pach pach dziekuje :eek: Qrde ale ja tu z cukrzyca ..cholestaza ...ja wezwanie na wywolanie chce na papierze itd ...ehhhh

Mala wazy 2590 :eek: wiec jak na moje oko sporo a pani doktor anulowala mi wczesniejsza date 7 i wystawila mi skierowanie na 11 grudnia :wściekła/y: bo stwierdzila ze cukrzyca ani cholestaza to nie koniec swiata i nie mozna sobie tak przysjc i chciec na 7 bo wyniki mam bardzo dobre:eek: Kiedy przeciez ja sobie sama tej daty nie wymyslilam :crazy: Szyjka ma 1,5 cm mam nadzieje ze samo sie zacznie 5 albo 7 :sorry2:

o kurcze, porannakawa to żeś trafiła na jakąś zołzę... a czemu inna lekarka? W Finlandii nie prowadzi się ciązy u jedego lakarza?

Ja też już po wizycie - szyjka trzyma, choć lekarka powiedziała, że jest w osi (ale nie wiem czy szyja czy maluch :eek::-)). Także szykuje się na poród, ale jeszcze nie jest gotowa (i znów nie iwem czy szyjka czy maluszek :-D).

Wzięła mi wymazy na paciorkowca i pobrała cytologię i jeszcze coś, ale już nie pamiętam :rolleyes2:
Do tego skierowanie na pozostałe badania potrzebne do porodu. Za tydzień mam się zgłosić na KTG, a 16tego mam USG :-)

Porannakawa to ale się zawiodłaś na wizycie, a tak na każdą czekamy.
Szkrabek to ci namieszali, bądź tu mądra ale niedługo usg tak ze coś się rozjaśni.

Ja dzwoniłam właśnie do położnej, należą się jakieś wizyty przed porodem, ale jak usłyszała że to trzecie dziecko to pytała czy chcę żeby przyjeżdżała a ja że tak i ma zadzwonić i umówimy się na termin. Tylko o co ja.mam ją pytać ❓

Ja dzwoniłam właśnie do położnej, należą się jakieś wizyty przed porodem, ale jak usłyszała że to trzecie dziecko to pytała czy chcę żeby przyjeżdżała a ja że tak i ma zadzwonić i umówimy się na termin. Tylko o co ja.mam ją pytać ❓

Kilka też się zastanawiałam o czym z nią pogadam, bo w sumie po szkole rodzenia nie mam jakoś wiele pytań.. ale na pewni chcę zapytać o szczepienia;)

Porannakawa, to Ci się przyjemniaczka trafiła :eek:. Eeeee tam, jak Ci się wcześniej zacznie to i tak Ci cesarkę zrobią. A dla dziecka i dla organizmu nawet lepiej jak przed cesarką się akcja naturalnie zacznie - każdy lekarz i położna tak mówią.
Szkrabek, a toś się po zbóju dowiedziała co jest na co gotowe :-D. Hehe.
Kika, ja właśnie z tego powodu nie korzystam z tej obecnej możliwości wizyt położnej przed porodem - nie wiem o co mogłabym ją zapytać :-p.

Ja też już po wizycie. No i stało się. Dostałam skierowanie do kwalifikacji do cesarki. Jednak. No nic, za jakieś półtora-dwa tygodnie się umówię na kwalifikację. Lekarka się śmieje, że jakbym dotrzymała do 3 stycznia, to bym na jej dyżur się wbiła "a przecież pani, pani Basiu, zależało na tym styczniu :-)" :-D. Nie wiem tylko jak bym miała ordynatora przekonać, żeby przy terminie 29 grudnia dał mi termin cesarki na 3 stycznia :rofl2:. A tak ogólnie wszystko dobrze, długością szyjki mogłabym się podzielić z innymi :-p, wszystkie wyniki z morfologii skoczyły do góry, no wszystko na piątkę. A od ostatniej wizyty 3 tygodnie temu przytyłam 200g :eek:. Już mi pobrała wymazy na paciorkowca, żeby już do porodu były. W związku z bardzo dobrym sprawowaniem się mojego organizmu następna wizyta za 3 tygodnie, chyba że coś się będzie działo. Tak więc następna wizyta to już chyba ostatnia będzie :eek:.

Ostatnia edycja:
reklama
Tylko zdjęcie wstawię z kom, bo nie lubię stąd pisać ;) ImageUploadedByForum BabyBoom1446896312.137153.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1446896312.137153.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1446896312.137153.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 73
Do góry