reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Katia u mnie nigdzie ten fakt nie zostal odnotowany. Jak cos sie u mnie bedzie dziac albo zaczne rodzic to nie bede sie niczym przejmowac i powiem im tam.

Ja w ogole nie przyjmuje do swiadomosci ze cos zlego moze sie stac. Musi byc dobrze i koniec kropka.

reklama
Witajcie.
Ja już też po wczorajszej wizycie ale usg nie robiła mi. Zbadała tylko szyjkę i wzięła wymaz. Ale szyję mam zamkniętą wiec ja mam spokój jeszcze. Najgorsze dla mnie jest to jak gina wkłada ten zwiernik czy wziernik czy jak sie to tam nazywa :confused: ale to mnie bolało,było nieprzyjemne. Tętno mały ma ok ale mi nie powiedziała wyniku. I to na tyle. Teraz mam następną wizytę 31.01.

ja wczoraj byłam na wizycie zwolnienie dostałam już do końca czyli do terminu z OM .
Lekarz powiedział że jak dotrwam do 11 to w tym dniu przyjmuje mnie do szpitala i robi cc , tak więc termin jakby co ustalony ale jakoś mi się wydaje że do 11 nie dotrwam . jak coś się zacznie wcześniej to mam jechać do szpitala no i tez od reki cc.
A poza tym to wrota zamknięte i nic się nie dzieje, tętno małego dobre . Teraz na ktg mam chodzić przynajmniej raz w tyg

Sandra ja to badanie też miałam zrobione 2 razy w trakcie ciąży i za pierwszym razem mnie też bolało, a jak teraz mi zrobił to od razu się rozluźniłam i nic nie bolało. Więc może byłaś spięta za bardzo :-)

No i po wizycie. Moje dziecko, bardzo chce sprawdzić jak to jest przyjść na świat cesarką i nie zamierza w tej kwestii zmieniać zdania. Poza tym wszystko ładnie: moja morfologia i mocz - ok, ciśnienie - ok. Mała już nie taka mała bo waży około 2700g

Następna wizyta 4 lutego i wtedy zdejmujemy pessar. Jeśli nic się wcześniej nie zacznie 15 lutego cesarka. Tylko cholera nie brał mi posiewu a ja sklerotyczka nie zapytałam i teraz się boję że jak pójdę 4.02 i nawet weźmie posiew to ja nie dotrwam do wyników i zacznie się wcześniej. Może wie, pamięta i tak ma być - co będę lekarza uczyć... ale co jak nie? jak ja niecierpię do niego dzwonić :/ długo czekałyście na wyniki posiewu z GBS?

tak wiec wsio jest dobrze :)Olus wazy 3500g ułozony głowkowo :) łozysko dobrze wyglada i w dobrym miejscu jest , dalej nastawiamy sie na porood naturalny :) Gbs ujemy :) jesli do 4 lutego sie nie rozpakuje to wteyd kolejna wizyta i jesli Olus bedzie miał ponad 4kg to cc :) zwolnienie dostałam juz do terminu porodu ;-)

Monila-to maluszek przeskoczył Wiki--ale w końcu dziewczynki muszą być filigranowe;))))
ja jak do 8.02 nie urodze to na oddział od razu mam jechać, ale wiecie co właśnie zrobiłam??:)umyłam -NA KOLANACH- schody -2 piętra;)) jak po tym nie urodzę to już nie wiem;))))

reklama
Sandra ja miałam podobne odczucia jak Ty, ale Edda ma rację - widocznie za mało się rozluźniłyśmy.
Grzechotko w sumie dobre wieści ;-)
Yenka ja czekałam 3 dni na swoje wyniki. A może lekarz stwierdził, że cc i nie będzie robił Ci GBS...?
Monila ale piękna waga! Rośnie Ci mały jak na drożdżach i coś tak czuję, że może okazać się cc jak będzie tak to szło...
Paola a Ty co tak wywołujesz? Tak Ci się spieszy? ;-)

Do góry