reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Katia u mnie nigdzie ten fakt nie zostal odnotowany. Jak cos sie u mnie bedzie dziac albo zaczne rodzic to nie bede sie niczym przejmowac i powiem im tam.

Ja w ogole nie przyjmuje do swiadomosci ze cos zlego moze sie stac. Musi byc dobrze i koniec kropka.

reklama
Witajcie.
Ja już też po wczorajszej wizycie ale usg nie robiła mi. Zbadała tylko szyjkę i wzięła wymaz. Ale szyję mam zamkniętą wiec ja mam spokój jeszcze. Najgorsze dla mnie jest to jak gina wkłada ten zwiernik czy wziernik czy jak sie to tam nazywa :confused: ale to mnie bolało,było nieprzyjemne. Tętno mały ma ok ale mi nie powiedziała wyniku. I to na tyle. Teraz mam następną wizytę 31.01.

ja wczoraj byłam na wizycie zwolnienie dostałam już do końca czyli do terminu z OM .
Lekarz powiedział że jak dotrwam do 11 to w tym dniu przyjmuje mnie do szpitala i robi cc , tak więc termin jakby co ustalony ale jakoś mi się wydaje że do 11 nie dotrwam . jak coś się zacznie wcześniej to mam jechać do szpitala no i tez od reki cc.
A poza tym to wrota zamknięte i nic się nie dzieje, tętno małego dobre . Teraz na ktg mam chodzić przynajmniej raz w tyg

Sandra ja to badanie też miałam zrobione 2 razy w trakcie ciąży i za pierwszym razem mnie też bolało, a jak teraz mi zrobił to od razu się rozluźniłam i nic nie bolało. Więc może byłaś spięta za bardzo :-)

No i po wizycie. Moje dziecko, bardzo chce sprawdzić jak to jest przyjść na świat cesarką i nie zamierza w tej kwestii zmieniać zdania. Poza tym wszystko ładnie: moja morfologia i mocz - ok, ciśnienie - ok. Mała już nie taka mała bo waży około 2700g

Następna wizyta 4 lutego i wtedy zdejmujemy pessar. Jeśli nic się wcześniej nie zacznie 15 lutego cesarka. Tylko cholera nie brał mi posiewu a ja sklerotyczka nie zapytałam i teraz się boję że jak pójdę 4.02 i nawet weźmie posiew to ja nie dotrwam do wyników i zacznie się wcześniej. Może wie, pamięta i tak ma być - co będę lekarza uczyć... ale co jak nie? jak ja niecierpię do niego dzwonić :/ długo czekałyście na wyniki posiewu z GBS?

tak wiec wsio jest dobrze :)Olus wazy 3500g ułozony głowkowo :) łozysko dobrze wyglada i w dobrym miejscu jest , dalej nastawiamy sie na porood naturalny :) Gbs ujemy :) jesli do 4 lutego sie nie rozpakuje to wteyd kolejna wizyta i jesli Olus bedzie miał ponad 4kg to cc :) zwolnienie dostałam juz do terminu porodu ;-)

Monila-to maluszek przeskoczył Wiki--ale w końcu dziewczynki muszą być filigranowe;))))
ja jak do 8.02 nie urodze to na oddział od razu mam jechać, ale wiecie co właśnie zrobiłam??:)umyłam -NA KOLANACH- schody -2 piętra;)) jak po tym nie urodzę to już nie wiem;))))

reklama
Sandra ja miałam podobne odczucia jak Ty, ale Edda ma rację - widocznie za mało się rozluźniłyśmy.
Grzechotko w sumie dobre wieści ;-)
Yenka ja czekałam 3 dni na swoje wyniki. A może lekarz stwierdził, że cc i nie będzie robił Ci GBS...?
Monila ale piękna waga! Rośnie Ci mały jak na drożdżach i coś tak czuję, że może okazać się cc jak będzie tak to szło...
Paola a Ty co tak wywołujesz? Tak Ci się spieszy? ;-)

Do góry