reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

W piatek bylam u poloznej i dowiedzialam sie, ze brzuch ma dobry rozmiar, cisnienie ok i nastepna wizyte ma 4 dni po terminie i hmmm chyba tyle tylko sie dowiedzialam:-D

reklama
Jestem po dzisiejszej wizycie i jestem mega zaskoczona :szok:
Zanim gin przyjechał, położna wzieła mnie na ktg i jakieś tam skurcze wyszły i jak stwierdziła, jest juz coraz bliżej :-)
Gin zbadał mnie na fotelu i zero rozwarcia, szyjka bez zmian.. Usg robił bardzo długo i dokładnie, synuś waży 3.600.
Gin później mówi - że zmienił zdanie i idziemy na cesarke :szok: Z jednej str się ucieszyłam, z drugiej bardzo zaskoczyłam, bo 2 tyg temu na wizycie rozmawiałam z nim na temat cesarki (biorąc pod uwagę pierwszy poród) i był bardzo przeciwny, dał mi wykład, że trzeba najpierw próbować sn, no to się nastawiłam na sn, a tu dziś mi wypalił że cc.

Więc w poniedziałek będę tulić już swojego maluszka :-)

Ja mam pytanie dziewczyny. Przepraszam jak zadaję je w nieodpowiednim miejscu. Wyszedł mi pozytywny test, oprócz braku miesiączki,większych piersi i ogromnego apatytu nie mam innych objawów ciąży. Według wyliczeń od ostatniej miesiączki wychodzi na to,że jestem w 8 tygodniu ciąży. Umówiła się do lekarza, ale ma wolny termin dopiero za 2 tygodnie. Biorę tylko kwas foliowy, nie biorę żadnych witamin. Czy powinnam się szybciej umówić do innego lekarza? Może powinnam brać już jakieś witaminy a nie czekać kolejne 2 tyg na wizytę? Proszę o pomoc to moja pierwsza ciąża. Nie mam się kogo poradzić a nie chce zaszkodzić dziecku.

Ja mam pytanie dziewczyny. Przepraszam jak zadaję je w nieodpowiednim miejscu. Wyszedł mi pozytywny test, oprócz braku miesiączki,większych piersi i ogromnego apatytu nie mam innych objawów ciąży. Według wyliczeń od ostatniej miesiączki wychodzi na to,że jestem w 8 tygodniu ciąży. Umówiła się do lekarza, ale ma wolny termin dopiero za 2 tygodnie. Biorę tylko kwas foliowy, nie biorę żadnych witamin. Czy powinnam się szybciej umówić do innego lekarza? Może powinnam brać już jakieś witaminy a nie czekać kolejne 2 tyg na wizytę? Proszę o pomoc to moja pierwsza ciąża. Nie mam się kogo poradzić a nie chce zaszkodzić dziecku.
Wystarczy kwas foliowy:-) Gratuluje ciazy i zycze 9 bezproblemowych miesiecy :-)

Wrocilismy od lekarza. Wszystko ok, Oluś bardzo silny, lekarz nie mogl sie nadziwic, ze wstaje trzymany za raczki i podnosil go az 3 razy :szok: ja mu tak nigdy nie robilam bo przeciez maly ma dopiero 9 tyg. Dostalam tabsy i moge szalec hehehehe

Do góry