reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Z tymi pomiarami to tak już jest. Musimy wziąć poprawkę na to.

Myg no czyli tak jak mowilysmy ze będziemy mieć pączki :-) Dobrze ze nie pytalas o pepowine. Sama się zastanawiam czy dobrze że wiem...

A ja byłam dziś znów na ktg. Czekalam 2godziny bo zamieszanie jak byk. Chyba z 3 laski rodziły, ale doczekałam się. Wszystko w porządku następnym razem ide w środę. I cale szczęście. Będę spokojniejsza, chociaż i tak mała się fajnie rusza wiec nie schizuje juz tak bardzo :-)

reklama
Myg gratuluję udanej wizyty ;-)
ja miałam usg w środę rano mały miał ważyć 2500g a urodził się w piątek w nocy z wagą 2050g tak więc prawie 0,5 kg różnicy ;-)

I ja jestem po wizycie.

Badanie podwozia ok. Szyjka w sam raz, rozwarcie nie postępuje (a szkoda). Mały nadal ułożony główką w dół. Doktor wymacała jego pupcie i pozwoliła mi też dotknąć. Śmieszne uczucie :-) Ktg wyszło dobrze. Następne będę mieć w środę i w piątek. A wizyta kolejna za tydzień w poniedziałek.
Dostałam też skierowanie do szpitala na 3.02. Takie miałam zalecenie przy wypisie ze szpitala.

Pytałam mojej gin czy w Polsce wywołuje sie wcześniej poród, ale powiedziała że raczej nie. Jak już coś to robi się cięcie.
No i dalej obserwuję ruchy i to w sumie tyle.

Katia a jak to dotykalas tej pupci? Rozumiem ze przez skórę? Moja mała co chwile wypina tyleczek w miejscu gdzie powinna być wątroba;-) Jakie tetno wychodzi na ktg Twojemu maluchowi?

Katia no i dobre wiesci :-D moj mały od kad jest ułożony główkowo to ciagle wypina tyłeczek :-D haha zawsze sie smieje ze tatusiow dupke wypina ba złosc :-p

I ja po wizycie- mała ma 3kg i lekarka powiedziała ,że już bardzo bliżej niż dalej. Szyjka gładka(cokolwiek to znaczy) i mówi, że w każdym momencie już mogę rodzić.:-)
Jak mnie badała to jak dotknęła mi szyjki to myślalam ze się skicham z bólu-nigdy tak nie miałam...może to oznacza, że już się rozwiera...??:)))

Edda tak, tak przez skórę oczywiście macałam pupcię. Ale było naprawdę wyraźnie ją czuć :-) A co do tętna to średnio wychodzi 140. Ale czasami jest o 125, 135, czasami nawet 160 jak dużo się rusza. Ale dziś miałam konsultację z kolejnym profesorem, bo akurat był na dyżurze i powiedział mi to co wszyscy.

Paola mnie jak badała dziś, to nic mnie nie bolało. No ale u mnie nic nie wskazuje na wcześniejszy poród :dry:

To u mnie wyniki takie same jak u Ciebie.
Dziś rozmawialam na ten temat z moja siostrą. Ona chodziła do tego lekarza co ja, 2 lata temu i ona się go spytała czy ma tą pepowine gdzieś obwiazaną to powiedział jej ze nawet gdyby wiedział to by nie powiedział. Wywnioskowalam ze gdybym sama się nie zorientowała to by mi tez nie powiedział.

paola piekna waga ma mała :-D coraz bliżej :tak: no to az ciekawa jestem jaka wage ma moj maluszke bo idziemy łeb w łeb od poczatku z małymi różnicami :-p jutro moja wizyta wiec bede wsio wiedziała:-D

reklama
Edda no ja powtórzę to co już pisałam. Moim zdaniem lepiej wiedzieć. Mimo stresu. Nie wiem czy u Ciebie lekarz odnotował ten fakt w dokumentacji. Ja mam na 3 opisach USG informację, że pępowina jest dwa razy okręcona wokół szyi płodu. Wydaje mi się, że to bardzo ważna informacja dla lekarzy i całego personelu, który będzie przy porodzie. Od razu będą wiedzieć o zagrożeniu i mogą lepiej się przygotować i szybciej reagować.
Cholera noooo, będzie dobrze i koniec! :tak:

Monila kciuki za jutro!!! &&&&&&

Do góry