Nie sadze aby happymama82 miala na mysli cos zlego,jednak Sylwia9 czytajac Twoje posty mozna odniesc takie wrazenie jak happymama82. Ale podkreslam WRAZENIE. Moja mama stracila trzecia ciaze, pozniej zaszla w ciaze z blizniakami. Tez miala szew... I cala ciaze glownie lezala. Choc tez jest typem osoby muszacej ciagle cos robic. happymama chciala po prostu ostrzec cie przed konsekwencjami braku odpoczynku.Wiec wysluchaj Nas wszystkie i odpoczywaj.
reklama
Sylwia9
Fanka BB :)
kesti wrażenie czego? bo w dalszym ciagu nie rozumiem. biore do serca wszystkie rady ale dlaczego ktoś mi cos sugeruje coś czego tak na prawde nie potrafi wytlumaczyc 'ze cos jest nie tak' pierwsze wrazenie jakie odniosłam po przeczytaniu posta happymama to że jestem niby nie prawdziwa bo za bardzo nie stosowałam się do zaleceń lekarza który też jest jakiś podejrzany bo powiedział że mogę usiąść - nie lubię taki dziwnych sytuacji. Po to przepisała mi gin mase tabletek żebym podkurowała się w domu i dała przykaz jak najwięcej leżenia i oszczędzania się. I absolutny zakaz dźwigania nawet garnka z ziemniakami jak to Ona powiedziała. Denerwuje mnie to że jak już napisze to moje posty są podejrzane.
Kesti i jeszcze póki co nie mam szwu założonego i mam nadzieję że moja skrócona szyjka się wstrzyma albo wydłuży - boję się zabiegu w narkozie. Póki co LEŻE.
sylwia dobrze to określiłaś typ zosi samosi wszystko lepiej sama zrobie - taka właśnie byłam od zawszę i wszędzie było mnie pełno więc trochę ciężko mi wbić do tej głowy to że mam nic nie robić ale jak mus to mus - przeżyje trzeba trochę zwolnić tempo.
Kesti i jeszcze póki co nie mam szwu założonego i mam nadzieję że moja skrócona szyjka się wstrzyma albo wydłuży - boję się zabiegu w narkozie. Póki co LEŻE.
sylwia dobrze to określiłaś typ zosi samosi wszystko lepiej sama zrobie - taka właśnie byłam od zawszę i wszędzie było mnie pełno więc trochę ciężko mi wbić do tej głowy to że mam nic nie robić ale jak mus to mus - przeżyje trzeba trochę zwolnić tempo.
Ostatnia edycja:
magdulajtka
Majowe mamy'09
sylwia nie przejmuj się bo nie wolno Ci się stresować trzeba zakończyć tema i już
narkozy się nie bój ja byłam przerażona a to na prawde nic strasznego gorsze wrażenie robi jak jeszcze nie śpisz a oni się przygotowują u mnie było 6 osób ja z rozwalonymi nogami na środku i każdy zagląda nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać na szczęście usnęłam a teraz leże ale ponoć za tydzień mogę się już ruszyć troszke zobaczymy na razie po tygodniu leżenia jak wstaje mam wrażenie że cały brzuch ciągnie mi w dół acha a dzidziol ma ponad 10cm i waży wg gina ok 100g
narkozy się nie bój ja byłam przerażona a to na prawde nic strasznego gorsze wrażenie robi jak jeszcze nie śpisz a oni się przygotowują u mnie było 6 osób ja z rozwalonymi nogami na środku i każdy zagląda nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać na szczęście usnęłam a teraz leże ale ponoć za tydzień mogę się już ruszyć troszke zobaczymy na razie po tygodniu leżenia jak wstaje mam wrażenie że cały brzuch ciągnie mi w dół acha a dzidziol ma ponad 10cm i waży wg gina ok 100g
Ostatnia edycja:
Sylwia9
magdulajtka to chyba zamknę oczy jak tylko wjadę na tą sale No Madzia widzisz a ja po3ch dniach leżenia czasami też mam takie wrażenie i jak się położe na lewym boku to później mnie tak pobolewa w podbrzuszu po lewej stronie , i najlepiej mi się leży na wznak z dwiema poduszkami pod głową żebym miała głowę nieco wyżej niż reszte ciała... A dzidziuś niech rośnie zdrowiutko ! a jak jest później z wizytami u gina? Czy jest taka możliwość że podczas badania usg dopochwowym i sprawdzeniu szyjki to czy się nie uszkodzi tego szwu?
Ostatnia edycja:
Sylwia9 chodzilo mi o wrazenie nie oszczedzania siebie. No bo to zalezy dla jednego powieszenie prania jest ciezkie, dla innych wrecz przeiwnie. I ciesze sie, ze nie masz szwu. Po prostu happymama wyrazila swoja szczera opinie, a wiadomo czytajac post kazdy inaczej go interpretuje. Takze jestem pewna, iz nie miala ona na celu oskarzania Cie o bycie nieautentyczna
kerna
http://www.lauraziobro.pl
Sylwia no brzmi groźnie ta cała otoczka do szwu i usypianie. Najgorszy jest stres przed właśnie. Te przygotowania itd itd. Ja akurat nie miałam takiej sytuacji, żebym naga leżała a wszyscy tam jak do kina przychodzili. Wręcz przeciwnie. Usnęłam jak jeszcze mi nie uruchomili nóg. Sami lekarze i anestezjolożka była cudna i uspokajała mnie przed zaśnięciem, rozmawiała..po obudzeniu ochrzaniłam ich że mnie budzą bo palmy i hiszpania mi się śnią Potem sprawdzają, przed wypisem czy dzidzius ma się dobrze też. To jest obciążenie, no na pewno ale ratuje. Nie daje pewności, ale może się mocno też przyczynićin plus na donoszenie ciąży. Widać każdy lekarz ma swojapolitykę i nie powinnyśmy siać paniki. Moja ginka nie czekała, gdy szyjka skróciła sie do 35mm dała skierowanie na szew. Na dodatek musisz im przedstawić wynik posiewu z pochwy. Jeśli wyjdzie pozytywny to też nie założą szwu a to też są kolejne dni czekania. magdulajtka o tak, ciagniecie brzucha i kłucie często w dole ale właśnie tej szyjki...no nieprzyjemne. Miałam to juzprzez całą ciążę. Czasem obawiałam sie że ta szyjka mi się ucina, takie wredne uczucie, ale wszystko trzymało dobrze.
Sylwia9
kerna dobrze że chociaż Hiszpania Ci się śniła Co ma być to będzie muszę przeżyć bo robię to dla maluszka, chcę donosić tą ciążę. No to jestem ciekawa czy jak zadecyduje w poniedzialek o tym ze mam miec szew czy zrobi ten wymaz z pochwy bo jak nawet do tego nie będzie się kwapiła to sama mam o tym jej powiedzieć?? Bo zauważyłam że po tej luteinie mam takie kremowo - zółtawe gęste upławy ale to czasem bo też mam wodniste, kurde nie wiem czy to normalne
reklama
kerna fajne sny pod narkoza...Przezylam w swoim zyciu 2 narkozy, przy wycinaniu wyrostka wspominam niezapomnianie... Po obudzeniu zobaczylam tylko swiatlo..Mysle sobie nie idz w strone swiatla .... Swiatlo zgaslo, a ja.. o boze ja umarlam. Po chwilii widze lekarza...chyba najwieksza ulga w moim zyciu