reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Sylwia no wiesz....jak ginka nie wspomni o posiewie to bardzo narazi ciebie i dzidziusia. Kwestia grzybków czy paciorkowca no musi być wiadoma przecież bo mogą Cie zarazić domacicznie a wtedy to sajgon. Najlepiej wymaz z pochwy i szyjki. Macica ma być jałowa i bez bakterii, w pochwie jest norma kolonie e.coli i takie tam. Jak ginka nie podejdzie do tego profesjonalnie to szczerze zastanów się nad zmianą lekarza. Nie denerwuj się na mnie :) tylko tak sugeruję. Jak pisałaś w głównym watku o wadze...no jak można cieżarnej nie ważyć! Przecież możesz mieć różne problemy które waga pokaże. Jak u mnie. W 2 tygodnie doszło mi 2 kg. Lekarz sie wystraszył bo to duzo a ja nie jem specjalnie więcej. Podejrzewa zatrzymywanie wody czyli moze się cos tam zaczynać z obrzękami a nie daj Boże z zatruciem..ale tfu tfu aż tak źle nie chcę myśleć. Kochana. Nie chcę straszyc bo każdy i tak ma inaczej. Ale, miej ręke na pulsie:)

kesti haaaaaaaaa ale mnie rozbawiłaś!!!!!!!!!!!! o masakra :)))) No ja sieopalałam podczas zabiegu heh. a potem pamiętam, że jak mnie przerzucili na łóżko do wyjazdu to zaczęłam płakać, bo nie miałam obrąckzi, zdałam ją anestezjolożce przed zabiegiem i zrobiły panikę dziewczyny, że ja histeria i gdzie moja obrączka :) wszsytko skończyło sie dobrze i ten moment jak mi obrączkę wkładała na palec , ja taka nieprzytomna jeszcze i tak mi sie błogo zrobiło..:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja miałam dwie narkozy w życiu i nic mi się chyba wtedy nie śniło:tak:

Sylwia9- mi chodziło głównie o to że kobieta po takich przejściach jak ty powinna być podwójnie ostrożna, piszesz ciągle o bolącym brzuchu, twoja szyjka ma 2 cm a ty piszesz że jedziesz do babci... to nierozsądne i tyle. A lekarza bym zmieniła z całą pewnością bo jakoś ta obecna chyba mało kompetentna.

swoją drogą ja przy szyjce 3,5cm i bolącym brzuchu miałam nakaz leżenia plackiem i dostawałam kaprogest w zastrzykach i nospe+ magnez. I tak pod koniec wylądowałam w szpitalu na kroplówce z fenoterolem także żartów nie ma!

Oooo jakie przygody!! Teraz to się wydaje zabawne ale w danym momencie na pewno nie bylo:szok: A nie wiem czy to prawdziwe bo opowiadała mi to znajoma która potrafi mieć dużą fantazję że niby jak miała cesarkę to widziała wszystko w odbiciu lampy i że niby komentowała coś typu ' oo rozszyty już mam brzuszek', ' a czemu tak mi mocno rozcieliscie brzuszek' :dry:

kerna Ostatnią moją szanse lekarz ma w poniedziałek, najgorsze jest to że u nas w mieście ciężko znaleźć odpowiedniego i dobrego lekarza prowadzącego ciąże, prawie w każdym jest jakieś 'ale' , ja już też sama z doświadczenia i kiedyś już o tym pisałam że przerobiłam sporo ginów i facetów i kobiety... Czy ten wymaz z pochwy jest jakoś dodatkowo płatny jeżeli chodzi o prywatnych ginów? Jak to człowiek po narkozie jest niekumaty :) Dobre z tą obrączką :)

happymama już rozumiem, ja mam lutke, nospe i magnez. patrzałam na necie za nowym lekarzem i za opiniami ale prawie kazdy ma te wady i zalety ;/

\Sylwia oj żaden idealny nie jest, ale podstawy musi wiedzieć, znać i musi byc czujny szczególnie, że swoje przeszłaś. Mój też mówi czasem dziwne rzeczy, daje dziwne rady (no spę każe łykać na bele co) ale puszczam mimo uszu po prostu:) Najważniejsze, że bada to co badać ma i na NFZ póki co wszystko jest tak jak od niego oczekuję, słucha mnie i nie robi problemów ze skeirowaniami na badania itp. Posiew nie jest za darmo niestety...za wszsytko bulić trzeba. Chyba, że ginka Ci jakoś to załątwi na NFZ. Ale ile płaciłam to nie pamiętam.

Widzę, że tu ostra dyskusja...

A ja miałam dziś iść do mojego gina na wizytę - pierwszy raz po wyjściu ze szpitala. Miałam tam być na 20. Ale pomyślałam sobie , że zadzwonię tam i zapytam czy nie ma jakiejś obsuwy ( bo to u mojego gina często się zdarza) i mi Pani recepcjonistka mówi, że nie ma szans , że wejde o 20. Mam przyjechać na 22. No więc lekko sie zdenerwowałam no ale cóż jak tak to ok. No ale mówię zadzwonię jeszcze przed tą 22. Tak więc zrobiłam. Pani mówi, nie ma szans, nie wcześniej jak na 23 i najlepiej jakbym sobie przełożyła wizytę na czwartek, bo ona też nie chce o północy stamtąd wychodzić. Powiedziałam, że mnie to nie interesuje, ja jestem po szpitalu i się martwię. To powiedziała, że na jutro na 15 20. No więc się zgodziłam i w sumie może nawet lepiej. Jakbym tam weszła po 23 to raz , że ja już bym ledwo żyła a dwa lekarz by ledwo żył i pewnie chciał by mnie szybko odprawić do domu. Eh ostatni raz zapisałam się na taką późną godzinę.

mam takie pytanie czy ktos wie ile wasze dzieci wazyly tak w 13-14 tygodniu bo ja wczoraj bylam w szpitalu bo mialam krwotok w niedziele i lekarz mowi ze 108g a mi sie wydaje duze ;p a jak dotej pory male dzieci rodzilam ;p

a i szyjka ma 3,8 cm ale nie wiem czy to dobrze ;p

Daria mi niestety nie mówią, ile mały waży :wściekła/y: Myślę, ze dopiero na połówkowym się dowiem. Jejku, co z tym krwotokiem? Jak sie czujesz?

Edda wizyta o 23??? Ło matko! Ja o 21 idę spać :-p Myślę, ze dobrze, ze została wizyta przełożona na innym dzień. I lekarz i Ty będziecie bardziej przytomni.

Kesti uwielbiam Cię :-D:-D:-D:-D Niezła historia z narkozą :-p

bo ja od czasu do czasu plamie ale to tam wkladka starcza a tu w niedziele tak mi luchlo ze spodnie mialam tak mokre ze mozna bylo wykrecac tak jak by wody plodowe komus odeszly tak samo mokro;/ ale poszlam dopiero wczoraj do szpitala bo w niedziele maz o 1 do domu wrocil no i bylo juz czysto i sie nic nie dowiedzialam;/ bo ja tak mam ze plamie pozniej pare dni nie i znow plamie ;/

edda matko kto to widział wizyty o takiej porze?? przecież ludzie już nie funkcjonują normalnie i łatwiej o pomyłki i przeoczenia... ja bym w życiu nie poszła na wizytę o takiej godzinie.

daria ale zrobili Ci USG?

czy ktoś ma dziś wizytę??

reklama
Edda tez malam takiego lekarza na początku poprzedniej ciąży,mialam wizyte na 20 a potraflam wejść grubo po 23 ,zmieniłam go szybko bo po 1 obsuwy z godzinami a po 2 malam zagrozona ciaze i plamiłam a on tylko co tydzień kazal mi się klasc na kozetke ,robil 1 minutowe usg ,mowil ze ciaza nadal zywa zapraszam za tydzen i kasowal 150zl mowe wam porazka a co przezywalamco tydzień pod gabinetem to moje

Kesti rozwaliłam mnie historyjka o tym swiatelku

Do góry