reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

reklama
Sylwia bo Twoja ginka jest jedyna w swoim rodzaju i cuda działa ;-) jak szyjka jest to jest dobrze, bardzo dobrze! Wczoraj doczekałam , przeczytałam Twojego posta ale juz mi sił brakło na odpisanie :) Dlatego teraz gratuluje szyi żyrafy i dziewczynki w brzuszku ;-)

I trzeba wziąć pod uwagę, że cuda też się zdarzają :-) Nieważne jaka była szyjka, ważne teraz jest dłuuga :-) A ja mam wizytę w piątek, trochę mnie ciekawi płeć, już większość z Was wie, ale obawiam się, że moja ginka ma za słaby sprzęt by mi to powiedzieć na tym etapie ciąży . . .

a ja myslę żeby Sylwia następnym razem dobrze spojrzała w oczy swojej gince czy wzrok nie przymulony albo źrenice nie za duże:-D bo już nie pierwszy raz ta ginka wydaje mi się podejrzana...hehe to żart of corse:-D

Eeeej szczerze mówiąc jak happymama tak napisałaś to zaczełam się zastanawiac na ile to jest prawdą... chyba pojde do jakiegoś innego lekarza i niech zbada mi ta szyjke bo zaczełam sie martwić :-( Czy jest możliwe wydłużenie się szyjki...

Mam nadzieję jest :(

Ehhh przez zamęt przedszkolny znów nie miałam czasu zaglądać.

Sylwia9 Gratuluję wymarzonej córci!!!!! Co do szyjki nie wiem jak to dokładnie jest ale też mnie zaskoczyło wydłużenie do ponad 4 cm. Myślę, że na ostatnim usg coś pokręciła z tymi 2cm. Jak masz możliwość to warto to również skonsultować z innym lekarzem.

reklama
ja wczoraj mialam wizyte ale dziecko bylo bokiem i nie bylo widac plci :) tak to wszystko w porzadku lozysko lekko sie podnioslo ale za to krwiak sie zrobil .. a to zdjecie Zobacz załącznik 580998

sylwia 9 co do szyjki to u mnie np ona sie zatrzymla na 1,1 cm i tak do porodu wytrzymala ale to jeszcze brlam na to leki ale nie ziwekszyla sie :)

Do góry