reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Sylwia ja cię nie chcę niepokoić, może ona na początku coś źle zmierzyła. Szyjka przy długotrwałym leżeniu może się wydłużyć ale maks. 5-7mmm z tego co czytałam , w życiu nie 2 cm w tak krótkim czasie. Także na pewno coś poknociła ta twoja ginekolog. Zresztą najpierw każe ci leżeć i brać leki a po dwóch tygodniach cofa wszystkie zakazy a to też dziwne bo raz skrócona szyjka ma już tendencję do skracania się bo jakiś przecież musi być tego powód, przecież nie skróciła się o tak po prostu.
No dziwne ma podejście ta lekarka jak dla mnie.

Daria - śliczny dzidziolek

reklama
bo tak logicznie myśląc to kobiety którym szyjka się skraca powinny tylko brać leki a szyjka się wydłuży. Zbędny byłby i szew i to całe leżenie często w szpitalu gdzie pomimo brania garści leków szyjka się poddaje.
Mi też cos tu śmeirdzi i moze ona źle ją zmierzyła? Moze faktycznie idź do innego, niech zmierzy i bedziesz wiedzieć na pewno co jest i jak jest.

Sylwia9 i dobrze ze pojdziesz do innego lekarza bo przynajmniej będziesz miała reke na pulsie i wiedziała na czym stoisz ale spokojnie,na razie raczej się oszczędzaj niż robic za dużo rzeczy

Rozmawiałam z mężem teraz - On twierdzi że mam zadzwonić do tej mojej lekarz i Ona ma mi to wyjaśnić, bo za to jej płacę żeby Ona mi odpowiedziała na pytania i rozwiała moje obawy, każdy ma się prawo pomylić mam jednak nadzieje że pomyliła się z tymi 2 cmtrami.

No a teraz dzwonił M i mówi że jego kolegi z pracy żona miała tak samo że niby szyjka się wydłużyła i że wcale nie leżała ale się ograniczała. ja Pierdziele chyba zwariuje...

Sylwia9 wiesz, ja to może dziwna jestem. Ale jakby mnie coś tak trapiło, a szczególnie szyjka i mając taką historię za sobą to odżałowałabym te 100zł na prywatną wizytę i jeszcze dziś pojechała do innego lekarza.

Oczywiście to Twoja decyzja i zrobisz jak uważasz.

Wróciłam właśnie z wizyty. Zdjęcia nie wrzucę, bo maleństwa jako tako nie widać, bo zbliżenie jest na...SIUSIAKA! Jejku jestem taka zaskoczona! Czułam, że będzie dziewucha, a tu taka niespodzianka :-) Jestem szczęśliwa, ale niech jeszcze dotrze do końca ;) Szyjka 4cm i wszystko ok. Teraz znowu badania i byle do następnej wizyty. Aaa no i powiedział, że jeszcze niby na 100% nie ma pewności, ale z drugiej strony przez 30 lat się nie pomylił ;-)

Sylwia9 sprawdź lepiej swoje obawy, nie ma co chodzić i się denerwować.
Daria śliczny maluszek :)

reklama
Do góry