reklama
edda89
Fanka BB :)
Mój też raczej nie podaje ale go spytałam czy da sie to sprawdzić to mi powiedział, że tak i podał własnie taką wagę.Edda Gratuluję córeczki! a co do wagi maluszków to ja ani razu nie miałam podane ile waży tak samo podczas usg 11-13 tyg nie podali mi terminu porodu :-( w pierwszej ciąży chodziłam w te same miejsca i wszystko były wypisane a teraz nic...
Eve napewno będzie wszystko dobrze tylko trzeba robić co każą lekarze. 3mam mocno kciuki
Kasssia nie słyszałam nigdy o szczpieniu przeciw grypie w ciąży i sama bym się raczej nie zdecydowała. Lepiej prowadzić taki tryb życia, aby nie doprowadzić do zachorowania. No a co do plamki to pewnie nic się nie dzieje tylko musisz odpoczywać. Połóż się i odpoczywaj.
Kassia ja to i bez ciazy nie szczepiłam sie nigdy przeciw grypie po mimo tego ze u nas w pracy sa darmowe szczepienia ... u nas niektore osoby po tej szczepionce przechodziły grype 2 razy ciezej niz osoby nie zaszczepione ... jakos nigdy nie byłam przekonana do tego typu szczepionek i teraz tez nie zamierzam sie szczepic ...
lez duzo do nastepnej wizyty .. bedzie dobrze zobaczysz :-)
lez duzo do nastepnej wizyty .. bedzie dobrze zobaczysz :-)
eve82 będzie dobrze tylko leż i odpoczywaj jak 3 tyg temu kosmówka zaczęła się odklejać to też straszyli że może dojść do poronienia ale leki i leżenie pomogły dziś jestem na chodzie i jedynie co to za każdym razem w toalecie sprawdzam czy nic nie leci. Trzymam kciuki żeby było ok! ;-)
Kasia ty też dużo odpoczywaj i leż jak najwięcej
co do szczepień ja się nigdy nie szczepiłam tak jak piszecie u mojej mamy w pracy kto się zaszczepił na grypę ten dwa razy bardziej ją przechodził
Kasia ty też dużo odpoczywaj i leż jak najwięcej
co do szczepień ja się nigdy nie szczepiłam tak jak piszecie u mojej mamy w pracy kto się zaszczepił na grypę ten dwa razy bardziej ją przechodził
kasssia1984
Zaciekawiona BB
katia polozna mnie nie badala, takze to nie stad to plamienie, spotkanie z polozna polegalo na sprawdzeniu cisnienia i spytaniu czy wszystko ok, tak tu niestety jest:/
co do lezenia to ja wlasciwie leze non stop bo nie wrocilam jeszcze do pracy po stracie pierwszego dziecka, takze to raczej nie z przemeczenia, akurat za 2 tygodnie juz wracam do pracy, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok bo musze przepracowac choc 8 tygodni zeby zalapac sie na macierzynski
a wracajac do szczepienia to ja wasciwie nigdy nie mialam grypy, no moze jak do podstawowki chodzilam, ale w doroslym zyciu ani razu, wlasciwie to nie choruje - odpukac
wprawdzie w pierwszej ciazy sie zaszczepilam na samym poczatku bo myslalam ze trzeba, teraz juz wiem ze nie musze i chyba zrezygnuje
aha jeszcze ok 28 tygodnia szczepia tu na krztusiec, ale tak daleko to ja nie wybiegam
a jesli chodzi o opieke nad ciezarnymi to jest super jak nic sie nie dzieje a jak zaczynaja sie jakies komplikacje to niestety nic tylko uciekac do Polski- niestety ja mam takie doswiadczenia :/
co do lezenia to ja wlasciwie leze non stop bo nie wrocilam jeszcze do pracy po stracie pierwszego dziecka, takze to raczej nie z przemeczenia, akurat za 2 tygodnie juz wracam do pracy, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok bo musze przepracowac choc 8 tygodni zeby zalapac sie na macierzynski
a wracajac do szczepienia to ja wasciwie nigdy nie mialam grypy, no moze jak do podstawowki chodzilam, ale w doroslym zyciu ani razu, wlasciwie to nie choruje - odpukac
aha jeszcze ok 28 tygodnia szczepia tu na krztusiec, ale tak daleko to ja nie wybiegam
a jesli chodzi o opieke nad ciezarnymi to jest super jak nic sie nie dzieje a jak zaczynaja sie jakies komplikacje to niestety nic tylko uciekac do Polski- niestety ja mam takie doswiadczenia :/
Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja nigdy nie szczepiłam się na grype, ani synka ani maż
teraz jak byłam na wizycie u pediatry z synkiem, to jest dobra pediatra, ponoc ma uznanie w kraju, powiedziala ze maz i syn maja sie zaszczepic przeciwko grypie, ze oni beda moim parasolem ochronnym
ze normalnie mnie tez by kazala, ale w obecnej sytuacji absolutnie nie
wiec ja tyle sie dowiedzialam osttanio o szczepieniach to Wam piszę
teraz jak byłam na wizycie u pediatry z synkiem, to jest dobra pediatra, ponoc ma uznanie w kraju, powiedziala ze maz i syn maja sie zaszczepic przeciwko grypie, ze oni beda moim parasolem ochronnym
ze normalnie mnie tez by kazala, ale w obecnej sytuacji absolutnie nie
wiec ja tyle sie dowiedzialam osttanio o szczepieniach to Wam piszę