reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

reklama
Edda gratuluję :-) a co do tej wagi to słuchaj lekarza, bo w tych wszystkich artykułach inaczej piszą więc lepiej się nimi nie sugerować :)

edda ja bylam u ginekologa to byl gdzies tak 13 tydzien( mam obliczane według usg bo jest roznica 4 tygodni ) i dziecko wazylo 108 g wiec sama nie wiem ja to z tymi wagami jest ;/ gratuluje corki :)

w uk przysluguje tlumacz choc wiele osrodkow chce sie obejsc bez i czesto ludzie sa wprowadzani w blad zeby tylko szpital czy gp nie musial placic za tlumacza, ale wystarczy sie uprzec i musza dac w skrajnych przypadkach przez telefon tzn jestes juz na wizycie i ona musi wykrecic numer tlumacza , daja na glosnomowiacy i sobie rozmawiacie,

Edda Gratuluję córeczki! a co do wagi maluszków to ja ani razu nie miałam podane ile waży tak samo podczas usg 11-13 tyg nie podali mi terminu porodu :-( w pierwszej ciąży chodziłam w te same miejsca i wszystko były wypisane a teraz nic...

Wyczytałam właśnie że więcej tu leżacych i plamiących
ja wczoraj byłam na izbie przyjeć, usg ok, ale dzis bylam na wizycie u gin i dostałam zakaz ruszania się i mam leżec najbliższe 2 tyg, bo plamie nawet sporo
dostałam duphaston 3x1, potem moge zmniejszyc do 2x1 jak bede mniej plamic
niestety nastraszyła mnie ze sie moze to jeszcze poronić :-( i wysłała na badanie usg aby spr tetno za 1,5 tyg :(
wiec staram sie lezec.z domu nie bede wychodzic, ale juz sie strasznie boje i martwie :(

Eve kochana trzymam mocno kicuki za to aby było dobrze &&& lez i odpoczywaj i nie martw sie az tak bo to szkodzi maluszkowi .

Ja tez dzis mialam wizyte u poloznej, uspokoila mnie odnosnie tego paciorkowca, dostalam znow sterte ulotek- a wlasnie, szczepiscie sie dziewczyny w ciazy na grype? bo tu zachecaja i nie wiem czy sie zdecydowac. Takze wrocilam do domu w dobrym humorze, poszlam do lazienki a tam czerwona plamka na bieliznie :( wystraszylam sie odrazu, czarne mysli w glowie bo przy pierwszej ciazy tez wszystko zaczelo sie od drobnych plamien, niestety oni tu nie daja zadnych tabletek na podtrzymanie. Boje sie ze znow historia sie powtorzy :( kolejna wizyte mam za tydzien w szpitalu, pozostaje mi czekac i byc dobrej mysli ze to tylko jakies jednorazowe. Oby...
Pazdrawiam

eve witam w gronie leżących mam :) Nie jesteś sama więc proszę się tak nie stresować, choć na początku może być ciężko, na prawde dużo odpoczywaj zobaczysz że będzie dobrze!

kasssia nie wiem co Ci napisac bo dziwnie tam za granica jest że nie dają zadnych leków na podtrzymanie... Może odpoczywaj dużo chociaż ten tydzień do wizyty.

Ja już nie wiem co jest gorsze krótka szyjka czy plamienie - tak samo musimy leżeć i odpoczywać i brać leki na podtrzymanie, musimy być silne - damy radę!

reklama
Ja tez dzis mialam wizyte u poloznej, uspokoila mnie odnosnie tego paciorkowca, dostalam znow sterte ulotek- a wlasnie, szczepiscie sie dziewczyny w ciazy na grype? bo tu zachecaja i nie wiem czy sie zdecydowac. Takze wrocilam do domu w dobrym humorze, poszlam do lazienki a tam czerwona plamka na bieliznie :( wystraszylam sie odrazu, czarne mysli w glowie bo przy pierwszej ciazy tez wszystko zaczelo sie od drobnych plamien, niestety oni tu nie daja zadnych tabletek na podtrzymanie. Boje sie ze znow historia sie powtorzy :( kolejna wizyte mam za tydzien w szpitalu, pozostaje mi czekac i byc dobrej mysli ze to tylko jakies jednorazowe. Oby...
Pazdrawiam

jesli to kolejna ciaza i jakas zakonczyla sie poronieniem to oni juz musza cos robic tylko nie bagatelizuj musisz powiedziec ze poprzednia wlasnie tak sie zakonczyla, a najlepiej sklamac ze 2 poprzednie wtedy oni skacza kolo ciebie ale ogolnie to fakt ze kaza czekac na poronienie :szok::no:
co do szczepien zachceali mnie w pierwszej ciazy i teraz tez ale jestem na nie

Do góry