reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

z nadia plamilam z lozyska ale po tygoniu w szpitalu minelo z colinem nie tylko szyjka skrocona a teraz plamie ale nic tu ie daja na to . oni mowia ze jak z lozysa to tak bedzie wiec mam sie na to przygotowac jak sie nie podniesie ze czeka mnie duzo plamienia i tylko tyle :)

reklama
echh takie własnie jest podejście lekarzy - każdy jest inny... Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze 3mam mocno kciuki za Was!!

Daria a masz polskiego gin? Bo tak ciężko się coś dowiedzieć jak nie można się dogadać. Ja jednak domagałabym się bardziej szczegółowych danych...wiadomo, tu chodzi o nasze maluszki.
Kesti odpoczywaj, czasem każdej z nas może trafić się gorszy dzień. Ważne by wypocząć i trzymam kciuki za poprawę nastroju :)
BB_Anna super! Moje gratulacje :) Powiem Ci szczerze, że ja tak czuję, że będzie dziewucha, ale cały czas mówię do mojego brzuszka, że jak jest chłopcem to oczywiście kocham go już równie mocno :-) Najważniejsze jest zdrówko :tak:
Sylwia9 wiesz co, ja się nie przejmuję tym czekaniem u gin. Przyzwyczaiłam się, gazetka, krzyżóweczka i czas leci :rofl2:

Daria nie wiem jak u Was ale np tu przysluguje darmowy tlumacz w przypadku ciazy, wizyt z dzieckiem a nawet na zebrania w przedszkolu. Choc nigdy nie korzystalam, wiec nie wiem jak to jest w praktyce.

nie slyszalam u nas o jakies pomocy jezycznej;/ wszedzie chodze z mezem zeby mi tlumaczyl , a moj ginekolog to polak :)wiec we wtorek ide na wizyte :) fajnie z tym tlumaczem ale u nas pewnie tego nie ma;/

Ja też dziś wstałam lewą nogą . Nie miałam humoru w ogóle. Ostatnio nawet mnie brzuch pobolewa. No ale cuż. Po południu jak tylko przekroczyłam próg gabinetu mojego gina od razu gęba zaczęła mi się cieszyć. A więc chciałam Wam powiedzieć wszem i wobec iż w moim brzuchu zagnieździła się dziewczynka :D:D A ja byłam pewna na 90% że to będzie synek a tu proszę. Moje maleństwo waży 139g i mierzy 10,44cm hihi tak się cieszę !!! Powiedział mi , że mam coś z łożyskiem - stąd moje plamienia (nie wiem czy nie chodziło mu o przodujące) ale generalnie duphaston zmniejszył mi do 1 tabletki na dzień a miałam 2 . Dał jeszcze jakieś witaminki i dalej mam leżeć. Wypytałam o długość mojej szyjki bo coraz więcej o tym słyszę, ale powiedział , że mam dłuuugą i mam sie tym nie przejmować. Jutro Wam fotki wrzucę. 1 mam w 3d ale plecami franca się odwróciła (mój lekarz stwierdził że to musi być dziewczyna bo fochami rzuca).

Dzięki dziewczyny!!! Ale ta moja mała to grubas :D Bo czytam że waga w tym okresie wynosi ok 50g. a moja 139 niby :o chyba jakieś zakłamanie wyszlo albo błąd

reklama
Do góry