reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Cieszę się, że wszystko u Was ok i maleństwa zdrowo rosną :-)
kasieczek świetne zdjęcie, Ancymonek piękny :)
Sylwia spokojnie, wszystko będzie dobrze :-)
A co do terminu to ja mam pełno "lutowych" więc co by nie było może uda się utrafić komuś w prezent haha :rofl2:

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy któraś z was jest w takiej sytuacji jak ja tzn., żeby zrobić usg to musi iść na niego prywatnie? Ja chodzę do Polikliniki przyszpitalnej i nie ma tam możliwości zrobienia usg na wizycie, żeby zobaczyć Maluszka muszę iść prywatnie. Przecież usg jest ważnym badaniem, już nie mówię żeby go robić na każdej wizycie, ale żeby w ogóle? Zwłaszcza, że jest to poradnia patologii ciąży czyli dla kobiet z problemami to tym bardziej powinni otoczyć nas i dzieci szczególną opieką.

Ostatnia edycja:
Kerna powiem Ci że Twoja historia bardzo podtrzymuje mnie na duchu mimo że urodziłaś Michałka tyle czasu wcześniej to drugą ciąże udało Ci się donosić mam nadzieję że w moim przypadku też się tak uda;-)
Kasiaczek super że wizyta poszła łatwo i co najważniejsze wszystko jest ok:-) A dzidziuś prześliczny!! :-)

madzioludek ja miałam tak w pierwszej ciąży, chodziłam do lekarza na NFZ normalnie mnie badał a na USG umawiałam się z nim na termin do Szpitala gdzie akurat miał mieć dyżur <szpital na drugim końcu miasta od gabinetu gdzie mnie lekarz przyjmował> i za to USG za każdym razem płaciłam 50zł. A Ty w którym tygodniu ciąży jesteś???

Sylwia9 ale widzisz Ty się przynajmniej umawiasz ze swoim lekarzem a ja latam po jakiś różnych lekarzach. Nie bardzo mi się to podoba więc zastanawiam się nad zmianą lekarza. Ja swoje dziecko widziałam dopiero 2 razy. Jestem w 14t.4d. ciąży

zmien lekarza bo przeciez na nfz przynajmiej 3 usg ci sie naleza! to jakies chore, ze oni w ogole maja kontrakt z nfz jak nie spelniakja warunkow:/

sylwia ale twoj lekarz sobie wymysli. zrobie usg na sprzecie szpitalnym - panstwowym i jeszcze na tym zarobie:/ zamaist zainwestowac w uzg w swoim gabinecie!

Madzioludek dziwny ten Twój lekarz ja zmieniłam lekarza ale to dlatego że ta ginka prowadziła moją pierwszą ciąże ona przyjmuje w prywatnej przychodni ale na nfz i na każdej wizycie mam usg a tam gdzie wcześniej chodziłam dostawałam skierowanie na badania
Dziewczyny a orientujecie się może czy można prowadzić ciąże na nfz u dwóch lekarzy jednocześnie?? z jednej strony chcę chodzić do tej ginki która prowadziła pierwszą ciąże ale ona ma dosyć daleko gabinet a tu jest bliziutko i w każdej chwili mogę zajrzeć jak mnie coś nie pokoi

Kasieczek- cudny maluszek:-)

ja też po wizycie, według usg 15t5d maluszek ma 9,97cm ( bez nóżek) słyszałam bijace serduszko. Wszystko jest ok.
płci nie poznałam, dopiero na połówkowym. Usg połówkowe na 17.09:-):-)

Witam się po dzisiejszej wizycie :-) Strasznie się denerwowałam,aż rano mnie kupka pogoniła, bo ostatnią wizyte miałam 7 tyg temu i dzisiaj miałam dopiero zakładaną karte ciąży.
No ale wszystko jest ok :-) Dzidzia ślicznie rośnie i jest większa o 5 dni niż termin z OM ma 69,2 mm. Przezierność karkowa ok, kość nosowa jest. Termin przesunął mi się o 1 dzień do przodu czyli na 26 luty. Strasznie się cieszę, bo stres mnie zżerał. Same z resztą wiecie. Kolejna wizyte mam 20 września.
kasiaczek- gratuluję wizyty! cudne zdjęcie!!!!! :-) aż ci zazdroszczę bo u mnie było zwykłe usg.
happymama - również gratuluję udanej wizyty!!!

Dodam że mdłości troche ustępują, ale często mam straszne bóle żołądka...

Kciuki za pozostałe wizyty &&&&&&&&&&&&&& :-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry