reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Witajcie
długo mnie nie było, awaria netu po burzy
gratulacje udanych wizyt i poznania płci!

dziś byłam na szybkim usg i wychodzi ze dzidziuś na 14 tydzień i mierzy 8 cm
bardzo chciałam poznac płeć, ale lekarz stwierdził że nie widać że dziecko się nie chciało pokazać :(
a szkoda, liczyłam na prezent - poznanie płci -na rocznice ślubu dzisiejszą
no nic, trzeba sie uzbroić w cierpliwośc, najważniejsze że zdrowe!!! :)

reklama
Eve wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy:-) Widzę że już niezły staż masz jako żona;-)
Ja żałuję że nie zdecydowałam się zrobić test w tym dniu w którym pierwszy raz pomyślałam że to może być ciąża bo to akurat był dzień naszej trzeciej rocznicy no ale cóż może następnym razem się uda:-D
Ja jednak jutro idę na wizytę już nie mogę się doczekać:-)

89Katia ja też niedawno wylądowałam na pogotowiu z powodu plamienia z tym że ja plamiłam na czerwono, czyli świeża krew. Generalnie dużo tego nie było no ale mimo wszystko. Szybko zareagowałam zadzwoniłam do mojego gina on kazał mi szybko przyjechać do szpitala (akurat miał dyżur - na szczęscie)zrobil mi USG i puls na szczęście był. Stwierdził jednak że mały ( nie znam płci, chociaż tak się wyraził) coś ma mało miejsca. Leżałam w szpitalu 2 dni, lekarz mnie wypuscił stwierdził że zagrożenie małe. I to samo co u Ciebie... prawdopodobnie z przemęczenia, też musze leżeć i brać duphaston plus podwiększona dawka kwasu foliowego plus nospa forte. . Zapytałam gdzie było źródło krwawienia to dyplomatycznie odpowiedział, że medycyna na ten czas nie jest w stanie tego zdiagnozować. Teraz mam żółtawe upławy (ale miałam je też przed krwawieniem) więc myślę , że to jakaś infekcja. Po krwi ani śladu póki co, mam nadzieje że tak już zostanie. w poniedziałek idę na wizytę.

Pozdrawiam serdecznie

eve wszystkiego co najlepsze w dniu rocznicy ślubu! :)) i super że Twoja szybka wizyta była udana! :)

3mam mocno kciukasy za jutrzejsze wizyty! :)

Sylwia biedna, nie denerwuj sie tak:blink:
Ja mam na 11 czekam aż małe wstaną i zrobimy kurs do teściowej :happy:
Jak dobrze że ja mam:sorry2:

Edda89 dziękuję za ten wpis. Też mi przyszły do głowy, że może mam jakąś infekcję chociaż nic mnie nie piecze, nie swędzi, nie odczuwam żadnego dyskomfortu. Dziś mam wizytę u swojego lekarza, więc wszystkiego się dowiem.
Już zaczęłam tworzyć listę pytań do ginekologa, bo sporo tego jest :-)

Eve wszystkiego najlepszego!! :-)

Oczywiście &&&& za dzisiejsze wizyty :-)

Kerna tak, tak. Zawsze środkowy strumień. Przeczytałam już chyba wszystko o prawidłowym zbieraniu próbki moczu i zastosowałam sie do tego. Cóż, to musi być coś "w środku". Nic mnie nie piecze, nei swędzi, nie boli przy oddawaniu moczu. Naprawdę nie wiem skąd te bakterie. Włączę teraz do diety żurawinę, dużo cytryny i litry czystej wody. Mam nadzieję, ze to pomoże. Być może dostanę też jakieś leki od lekarza.
Zobaczymy co mi dziś powiedzą na wizycie.

reklama
89Katia w ogole nie masz się czym przejmować to na pewno infekcja. Moja siostra zaczęła plamić w 7 miesiącu ciąży ( jeżeli to można nazwać plamieniem) . Generalnie jak usiadła na ubikacji to z niej tak leciało, że szwagier myślał że sika :o:o. No a lekarze rozłożyli ręce. Teraz ma śliczne puchate dziecko. Podobno kobiety krwawią/plamią w różnym okresie ciąży. Wiadomo, nie można tego bagatelizować, ale popadać w paranoje też nie warto :)

Do góry