reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

no wiem która to babka ale nic na jej temat nie umiem powiedzieć
ja jestem u jacka opinca z Rydygiera całkiem spoko facet da się z nim wszystko załatwić.

reklama
Grzechotko ja zanim zaszłam w ciążę, to chciałam sie dokładnie przebadać i szukałam dobrego lekarza. W Łodzi mieszkam jakieś 5 lat i wcześniej chodziłam do przypadkowych lekarzy. No ale dziecko to już poważna sprawa. Szukałam lekarza po opiniach w internecie i bardzo spodobała mi się Kowalczyk-Amico. A jak się dowiedziałam, ze moja przyjaciółka u niej prowadzi swoją zagrożoną ciążę, to już nie miałam żadnych wątpliwości. Ciąża przyjaciółki zakończyła się pomyślnie i ma w domu prawie 3miesięczną córcię :-)
Generalnie jestem z niej zadowolona. Ostatnia wizyta tylko nie przypadał mi do gustu, bo widocznie bardzo się spieszyła (był nawał pacjentek). Na szybko pokazał mi dziecko, stwierdziła, że jest ok, nic się nie dzieje, badanie ginekologiczne też ok.

Dziś mam do niej sporo pytań, więc trochę posiedzę w gabinecie :-)

Kerna dobrze, że z dzidziusiem wszystko ok :-) 26.09 to faktycznie dłuuuugo :baffled:

kerna chociaż dobrze że szyjka trzyma, a z tym kołataniem serca hmm skad to się bierze? I szkoda że USG dopiero na 26 września ale długooo masakra ;/

U mnie w pierwszej ciąży było tak że chodziłam publicznie do lekarz i nie miała w swoim gabinecie chyba dobrego sprzętu bo pamiętam że pierwszy raz jak poszłam do niej to dostałam zdj przez usg dopochwowe, a jak chciałam przez brzuszek już później to musiałam zapłacić 50zł i jeszcze jechać na to badanie do szpitala Wojewódzkiego... a teraz prywatnie i za każdym razem usg i zdjęcie... noo tzn jutro będzie dopiero moja 3cia wizyta ;p

ja teraz nie mam właśnie usg co wizyta bo za sama wizytę płace 80 zł a w sumie to po co co miesiąc usg. ostatnie usg miałam w 12 tyg genetyczne z testem potrójnym i wszystko ok

Ja płacę 100zł za wizytę i przy każdej było USG. Ale wiem, ze to do któregoś tygodnia tak robi. Później chyba przechodzi na KTG z tego co mi koleżanka mówiła.

jestem
podobnie jak Kerna miałam tylko badane na fotelu,szyjka dluga i zamknieta i podobnie jak Kerna usg będę miała we wrzesniu tylko 25:-)

wyniki testu pappa w porządku ,na hiv tez
powiedziałam tez lekarzowi ze jestem niezadowolona z niego i mysle o zmianie,mina jego bezcenna
przeprosil mne za wszystko i obiecal ze na usg będziemy podgladac plec

Ostatnia edycja:
Sylwia no widzisz wszystko ok a tak sie martwiłas tymi wynikami:-) no i bardzo dobrze ze powiedizałas learzowi o tym otwarcie moze fatycznie sie poprawi a jesli nie to jego strata

Kerna fajnie ze jets dobrze , szkoda tylko ze nie zrobiła usg i ze musisz tyle czekac ..

Ostatnia edycja:
Beti no ja przeczytałam Twojego psota i też o mało ze śmiechu nie zemdlałam :)))) Sylwia aaa to będizemy się razem niecierpliwić :) Grzechotka no po co...tak 'for fan' dla siebie jeśli nie ma wskazań :)))Chociaż sama jestem przeciwna częstym i już miałam 5razy USG przez tę moją szyjkę tak teraz aż dziwnie że tyle bedę musiała czekać bo ostatnie USG miałam 31 lipca czyli prawie dwa miesiace czekania..:)

reklama
Sylwia dobrze, ze wszystko ok :-) Gratuluję odwagi. Ja nei wiem czy bym się odważyła powiedzieć prosto w twarz, że jestem niezadowolona z usług lekarza. Podziwiam takie silne i zdecydowane kobiety. Teraz na pewno będzie zajmował się Tobą książkowo :-)

Do góry