reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Jane gratuluje udanej wizyty!! super dzidzia rośnie!

Kasoku -mysl pozytywnie - jedziesz na wakacje sie zrelaksowac :-)

Katia - no no, synuś rośnie jak na drożdżach ;]

reklama
Monila ja to w ogóle podziwiam Cię że nie chcesz znać płci dzidziusia :) ja to już nie mogę się doczekać aż będzie już coś widać :) mam wielką nadzieję że za tydzień na wizycie już mi coś lekarz powie bo ja wizyty mam co 4 tygodnie bo tak też mam wypisane L4 na miesiąc ;/

Kasoku nie przejmuj sie. Jeśli chodzi o upały to tam jest inny klimat i człowiek inaczej reaguje-lepiej, a pozatym zawsze jest basen dla ochłody :-D A co do tzw. "sraki" to mój mąż pił od początku ja miałam pierwsze 3 dni antybiotyk więc nic nie piłam z % i nic mi nie było a jadłam wierz-wszystko. Owoce ryby jaja :) A jak coś się wydarzy to ja mam sposób łyżeczka czarnej herbaty i popić wodą, normalnie to mi przechodzi, ale niewiem jakby coś większego się przydażyło czy by to pomogło? :szok:

ja w pierwszej ciazy tez nie chcialam znac plci ale tylko dlatego ze przyjaciolka o pol roku wyzej z ciaza miala miec chlopaka pierwszego w calej rodzinie do brrzuszka mowila Kubus a urodzila sie cora i ona to dziecko odrzucila, kazala poloznym ja zabrac bo jej nie chce itd, po tyg wyszla do domu, po miesiacu dopiero zaakceptowala plec.i nas prosila zebysmy takiego bledu nie zrobily jak ona bo tylko stracila na tym. my oczywiscie nie spytalysmy szok byl za duzy. Ale w drugiej ciazy w Uk standardowo robia badania i nawet w karte wpisuja plec wiec sie zgodzilam do konca nastawiajac mojego ze moze byc chlopak bo to tylko usg a czlowiek omylny jest... A co do przyjaciolki to ma dwie corki :tak:

no i jestem juz po wizycie:) spokojniejsza o wiele!!! dzidzia mierzy 5,74cm i jest zgodna z terminem. przeziernosc 1,7 w najgrubszym miejscu a serduszko bilo 149/min. kosc nosowa jest:) malenstwo spokojnie sobie lezalo wiec podejrzewam, ze spalo i jak na zlosc trzymalo rece na glowie i ciezko bylo zobaczy te kosc nosowa. plci nie poznalam, lekarz powiedzial, ze nie mowi bo nie widzi. nozki i raczki sa.

DSCN3288.jpg

Załączniki

• DSCN3288.jpg
    DSCN3288.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Beti jaki słodki dzidziuś! Piękne zdjęcie :-)

Ja miałam najpierw robione przez brzuch, ale Mały tak fikał, że nie dało się go w ogóle zmierzyć. Spróbowaliśmy dopochwowo, ale nie było lepiej. Na sam koniec jeszcze raz przez brzuch i Synek akurat się zmęczył i pokazał się z każdej strony :-) Czyli ja miałam i tak i tak.

Do góry