reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Zdaję relację z wczorajszej wizyty-dzidziuś ma 5,5 cm, termin mi się przesunął na 19 lutego i tego mamy się trzymać (ginka zebrała wszystkie dane i wyliczyła to w jakimś programie):tak: Kość nosowa jest, wszystkie kończyny też i narządy wewnętrzne też, przezierność karkowa 1,4-więc wszystko w porządku:tak: Płci mi nie chciała podać, bo mówi, że na tym etapie to "tylko" 80% pewności i narządy dziewczynki i chłopca nie różnią się prawie niczym, tylko ułożeniem, a to może być złudne... Dalej jestem 1 kg do tyłu z wagą:rofl2: Sama wizyta bardzo dokładna i trwała ok 45 minut:happy: Następna 4 września:tak:
Aniolinek-gratuluję wizyty:tak: Widzę, ze następną mamy w tym samym dniu:tak:
Katia-w poniedziałek na pewno dowiesz się więcej;-)

reklama
dzien dobry wszystkim :)

malo sie udzielam bo brak czasu ale caly czas podczytuje :)
synek spia a corka w przedszkolu wie mam chwile czasu zeby opisac swoja wczorajsza wizyte z wyskoku :)
wiec maz mnie umowil na wizyte bo ja caly czas plamie ale przed wczoraj mi tak wzystko luchlo inaczej tego nazwac nie szlo;/
wiec sie okazlo ze mam lozysko przodujace ;/ pomiarow za bardzo ani nic lekarka nie mogla bo nie moze ruszac ale to jest 10 tydzien i pare dni . z powodu lozyska musze zrobic badanie prenatalne ktorego robic nie chcialam ale coz trzeba :) teraz wizyte znowu mam 19 albo predzej jak bedzie cos nie tak i 2 wrzesnia , lekarka mowi teraz to tylko musimy czekac czy do 20 tygodnia sie podniesie :)

kasia sper, ze wuzyta udana i, ze pani doktor posweicila ci tyle czasu!

daria oby to lozysko sie podnioslo! a czemu z powodu lozyska musisz zrobic te badania?

U mnie na 70 % dziewucha, 8,3 cm, przeziernośc 1,7, kość nosowa obecna, poki co czekam jeszcze na wyniki testu Pappa, na prenatalnym wyszło usg korzystnie i moj gin wczoraj tez potwierdzil ze nie ma sie do czego przyczepić.

beti1986 poniewaz lekarka mowi ze nie ma tak dobrego usg zeby ocenic stan lozyska bo duzo plamie-krwawie i boi sie ze moze byc cos nie tak i mowi ze najprawdopodobniej nawet szpital mi grozi , a nawet dokladnie nie mogla nic zbadac bo bala sie ruszyc bo plamilam caly czasz;/ a mowi takie badnie pozwoli jej na dalsze dokladne mnie leczenie bo mowi ze jest bardzo nie ciekawie ;/ ale licze ze sie podniesie do 20 tygodnia :)

Marcelka gratuluje corki :)

przy nadii nie jest zle bo ona jest do 12.15 w przedszkolu a pozniej jak przyjdzie to ukladamy puzzle albo bajki oladamy a colin to roznie czasami musze go nosic jak zwlaszcza jest goraco i on wtedy placze bo nie wyspany a tak to samo sobie biega i sie bawi :) z colinem mialam gorzej jak bylam w ciazy bo nie moglam dzwigac bo mialam rozwarcie i cos tam jeszcze i na lekach bylam od 20 ktoregos tygodnia a nadia wtedy byla w takim okresie ze do nikogo nie szla zaraz plakala i musialam ja brac ;/ a teraz wydaje mi sie latwiej :) zobaczymy jak to bedzie dalej :) dzis mi ustalo plamienie to chociaz tyle dobrze :)

Pojechaliśmy a umówioną godzinę, babki w rejestracji nie wiedziały cczy mam mieć na dole czy u góry. fajnie bo miałam tłumacza - duuża pomoc i jaki spokój. Wlałam w siebie ten litr wody, to była masakra tyle wypić. Widziałam bijące serce, Dzidzion siedział na dupce i machał łapkami, zasłaniał się i nie dał zmierzyć, musiała wyjść i się jeszcze napić blee, pani o mnie zapomniała, 40min minęło, z bólu pęcherza musiałąm iść popuścić bo już chodzić nie mogłam, spróbwała drugi raz i też nic, nadal se "siedział i nie dał zmierzyć karku", wyszłam, posikałam i za trzecim razem też się nie udało. Dostałam skierowanie na krew w tym kiedrunku - zrobić za 3tyg w swoijej diagnostyce. Mma zdjęcie ale kurewsko niewidocczne, bardzo szkoda bo okaz piękny i jak fajnie sięruszało, zasłaniało oczy i w pewnym momencie nawet pomachało :))))) No i jestem 12t3d, termin 18 luty. Mój Dzidzion ma już 6cm :D

reklama
Bo w Uk na pierwszym scanie mało widać i żeby macica "podskoczyła" wyżej trzeba się opić żeby pęcherz był pełem i wszystko uniosło się wyżej. Widocznie u mnie nie zadziałało, mówiła coś, że dziecko siedzi głęboko i ciężko jej dotrzeć do niego. Tak naciskała tą głowicę, myślałam, że jej odgryzę rękę, nigdy w życiu tak mi się siku nie chciało

Do góry