reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Katia a może doszła do wniosku że wszystkiego dokładnie dowiesz się w poniedziałek a dzisiaj najważniejsze było czy z dzidzią wszystko wporządku :) Albo inna definicja- bała się czegokolwiek mówić o wielkości dziecka itd. bo w poniedziałek pewnie będzie to wszystko dokładniejsze. Miała okres pewnie!:-D

reklama
89Katia dobrze że wszytsko wporządku bo to przecież najważniejsze !! :-)a powiedz mi może ile cm miała dzidzia..??
bo ja jak byłam w zeszłym tygodniu to dzidziuś miał 3,5 cm i lekarz stwierdził że jest za mały i że ciąża bedzie o pare dni młodsza. Według om to mam juz 12 tyg i 1 d . ;-) Ja ide na usg 3d dopiero 19 sierpnia.. a tak sie złożyło że tego samego dnia tylko rano mam normalną wizytę u swojego gin.. więc może sie zdarzyć że zobacze 2 razy jednego dnia mojego dzidziusia ...

Dzieki dziewczyny :) Moze faktycznie ona jakp doswiadczony lekarz wystarczy ze raz rzuci okiem i juz wszystko wie. A ja jako matka chcialabym ogladac tego smerfika caly dzien i zachwycac sie kazym ruchem.

Co do wielkosci to nawet nie weim ile dziecko ma, bo go nie zmierzyla ;( widzialam tylko, ze wyraznie uroslo. W poniedzialek dowiem sie wiecej

Trzymam kciuki za Wasze wizyty &&&&&

Katia fajnie ze z maluszkiem jest wporzadku :-) a dla lekarki nie ma wytłumaczenia ze miała ciezki dzien to jej praca ty za to płacisz wiec wymagasz !!! i tyle ;-)

kasoku no widzisz martwilas sie a pomiary ok:) a kiedy wyniki z krwi?

katia tak to jest z tymi lekazrami:/ ale prawda jest taka, ze z reguly u gkina umawiaja co 15 min wiec lekarz tyle pwoinien ci poswiecic. nastepnym razem w takiej sytuacji powiedz, ze chcialabys jeszcze popatrzec na dzidzie i tyle, na pewno nie odmowi:) najwazniejsze, ze wszystko bylo oki:)

Cześć dziewczyny,
to i ja krótko o swojej dzisiejszej wizycie. Miałam już wyniki z badań na cukier co robiłam w sobotę i wyszło że jest wszystko ok, na szczęście to nie jest cukrzyca ciążowa (a ja już tyle się o niej naczytałam...:szok:). Moja lekarz powiedziała że jest wszystko ok, morfologia i usg jest git. A nu i dała mi skierowanie na usg już połówkowe, nawet już się zapisałam, co prawda dopiero na 24 września! ale już zaczynam odliczać czas z niecierpliwością:-).

No to spróbuję jeszcze raz napisać , tym razem krócej :-D
Poprzedni długaśny post poleciał w kosmos. Jestem po usg genetycznym. Byłam na badaniu z moim M , wszystko jest w normie, przezierność, widoczna kość nosowa, serduszko bije jak trzeba :) Mój M zachwycony, ja się uspokoiłam bardzo. Zdziwiłam się tylko, że usg przez brzuch, już szykowałąm się do zdjęcia gatków, a gin do mnie a Pani dokąd ? na leżankę zapraszam. śmiał się ze mnie że spodobały mi się dopochwowe usg :-pMaluszek ma 6,08 cm a już tak bardzo wszystko jest widoczne. Mój gin stwierdził jeszcze, że określenia płci na razie się nie podejmie, że jeszcze za wcześnie, następną wizytę mam 04.09

Hej :) wreszcie mogę coś napisać :D

Dziś byłam zrobić badania na mocz krew itp... jutro wyniki :) mam iść do gina i położne założą mi kartę ciąży wreszcie!
Umówiłam się też na usg genetyczne bo nie będę czekać na skierowanie najwyżej pójdę 2 razy :)...więc idę prywatnie. W środę o 10:00!:szok: dostane filmik zdjęcia i jakiś arkusz kalkulacyjny z możliwością wad płodu czy jakoś tak :baffled:

Pozdrawiam was :*

reklama
Jak się ciesze z Waszych udanych wizyt!! :) A co do tych lekarzy to właśnie tak jest że nie którzy to szybko szybko i następny pacjent ja nie wiem czy Oni nie rozumieją że my przyszłe mamuśki chcemy wiedzieć wszyściutko z dokładnością o dzidziusiu ;/

Do góry