reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Katia a może doszła do wniosku że wszystkiego dokładnie dowiesz się w poniedziałek a dzisiaj najważniejsze było czy z dzidzią wszystko wporządku :) Albo inna definicja- bała się czegokolwiek mówić o wielkości dziecka itd. bo w poniedziałek pewnie będzie to wszystko dokładniejsze. Miała okres pewnie!:-D

reklama
89Katia dobrze że wszytsko wporządku bo to przecież najważniejsze !! :-)a powiedz mi może ile cm miała dzidzia..??
bo ja jak byłam w zeszłym tygodniu to dzidziuś miał 3,5 cm i lekarz stwierdził że jest za mały i że ciąża bedzie o pare dni młodsza. Według om to mam juz 12 tyg i 1 d . ;-) Ja ide na usg 3d dopiero 19 sierpnia.. a tak sie złożyło że tego samego dnia tylko rano mam normalną wizytę u swojego gin.. więc może sie zdarzyć że zobacze 2 razy jednego dnia mojego dzidziusia ...

Dzieki dziewczyny :) Moze faktycznie ona jakp doswiadczony lekarz wystarczy ze raz rzuci okiem i juz wszystko wie. A ja jako matka chcialabym ogladac tego smerfika caly dzien i zachwycac sie kazym ruchem.

Co do wielkosci to nawet nie weim ile dziecko ma, bo go nie zmierzyla ;( widzialam tylko, ze wyraznie uroslo. W poniedzialek dowiem sie wiecej

Trzymam kciuki za Wasze wizyty &&&&&

Katia fajnie ze z maluszkiem jest wporzadku :-) a dla lekarki nie ma wytłumaczenia ze miała ciezki dzien to jej praca ty za to płacisz wiec wymagasz !!! i tyle ;-)

kasoku no widzisz martwilas sie a pomiary ok:) a kiedy wyniki z krwi?

katia tak to jest z tymi lekazrami:/ ale prawda jest taka, ze z reguly u gkina umawiaja co 15 min wiec lekarz tyle pwoinien ci poswiecic. nastepnym razem w takiej sytuacji powiedz, ze chcialabys jeszcze popatrzec na dzidzie i tyle, na pewno nie odmowi:) najwazniejsze, ze wszystko bylo oki:)

Cześć dziewczyny,
to i ja krótko o swojej dzisiejszej wizycie. Miałam już wyniki z badań na cukier co robiłam w sobotę i wyszło że jest wszystko ok, na szczęście to nie jest cukrzyca ciążowa (a ja już tyle się o niej naczytałam...:szok:). Moja lekarz powiedziała że jest wszystko ok, morfologia i usg jest git. A nu i dała mi skierowanie na usg już połówkowe, nawet już się zapisałam, co prawda dopiero na 24 września! ale już zaczynam odliczać czas z niecierpliwością:-).

No to spróbuję jeszcze raz napisać , tym razem krócej :-D
Poprzedni długaśny post poleciał w kosmos. Jestem po usg genetycznym. Byłam na badaniu z moim M , wszystko jest w normie, przezierność, widoczna kość nosowa, serduszko bije jak trzeba :) Mój M zachwycony, ja się uspokoiłam bardzo. Zdziwiłam się tylko, że usg przez brzuch, już szykowałąm się do zdjęcia gatków, a gin do mnie a Pani dokąd ? na leżankę zapraszam. śmiał się ze mnie że spodobały mi się dopochwowe usg :-pMaluszek ma 6,08 cm a już tak bardzo wszystko jest widoczne. Mój gin stwierdził jeszcze, że określenia płci na razie się nie podejmie, że jeszcze za wcześnie, następną wizytę mam 04.09

Hej :) wreszcie mogę coś napisać :D

Dziś byłam zrobić badania na mocz krew itp... jutro wyniki :) mam iść do gina i położne założą mi kartę ciąży wreszcie!
Umówiłam się też na usg genetyczne bo nie będę czekać na skierowanie najwyżej pójdę 2 razy :)...więc idę prywatnie. W środę o 10:00!:szok: dostane filmik zdjęcia i jakiś arkusz kalkulacyjny z możliwością wad płodu czy jakoś tak :baffled:

Pozdrawiam was :*

reklama
Jak się ciesze z Waszych udanych wizyt!! :) A co do tych lekarzy to właśnie tak jest że nie którzy to szybko szybko i następny pacjent ja nie wiem czy Oni nie rozumieją że my przyszłe mamuśki chcemy wiedzieć wszyściutko z dokładnością o dzidziusiu ;/

Do góry