reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

reklama
hejka tu dokładnie napiszę o wizycie.
W sumie z narządów to najdokładniej widziałam serce i mózg ;-) a resztę o której lekarka mówiła czyli pęcherz, jelita czy wątroba czy coś tam innego to wieżę jej na słowo bo nie bardzo to widziałam:-p
Maluszek dziś ma 5,74 cm. Przezierność karkowa czyli NT wynosi 0,174 cm a nosek NB 0,234 cm.
Termin porodu według OM wyszedł na 17.02 a z wieku ciąży na 15. 02 czyli się troszkę przesunął bo gin mi wyznaczył na 20 lutego za pierwszym razem. Czyli zmienia się to cały czas:-D

gratuluję Wam udanych wizyt

Super dziewczyny,ze badania ok,
ja waśnie wrocilam, a no będzie synus, wg usg mam 14 tc wiec wyprzedza, dlugi jest, widziałam jak lyka wody i się wierci, jeszcze lekarz zlecil mi badanie PAPPA ze wzgl na mój wiek, no wiec w sumie za wszystko zaplacilam 350 zl, ale jak grzeczna dziewczynka oddalam krew, w każdym razie wg usg z dzidzi ok, wiec dychnelam.

Super, super, super :-):-):-)

Teraz moja kolej. Co prawda genetyczne dopiero w poniedziałek, ale dziś na pewno będę miała USG. Ciekawa jestem ile Dzidzioszek urósł :-) Byle do 15

kasoku nerwusie wiedziałam że wszystko będzie dobrze :) super że z dzidzią wszystko okej :)

Mam nadzieję że mój dzidziuś też wyprzedził albo chociaż dorównał wiekowi z miesiączki :-p oby do 23 sierpnia :)

reklama
Zastanawiam się na tymi naszymi USG, dlatego że się dowiedziałam że moja szwagierka
miała w całej ciąży może ze 4-5 razy robione. Bo to niby im mniej tym lepiej i jak nie trzeba to po co...
Dodam że chodziła prywatnie i płaciła za wizyty.

Ja miałam od samego początku ciąży robione już 3 razy, a teraz kończy mi się 15 tydzień.
Teraz idę ok 19 sierpnia na kontrolę i oczywiście chciałabym podejrzeć maluszka.
Jak dla mnie im częściej tym lepiej, ale teraz już sama nie wiem jak to jest :nerd:

Do góry