reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Ja jutro idę zrobić mocz, HIV, cytomegalie, toksoplazmoze i żółtaczkę, a w piątek wizyta i usg, które sprawdzi przezierność karkową itp. no i też się stresuję, że może być coś nie tak . . . Na płeć nie liczę, zresztą nie interesuje mnie to teraz, w poprzednich ciążach mówiło się, że na usg w 20 tyg można coś stwierdzić i psychicznie tak się nastawiłam więc jeszcze teraz nie jestem podekscytowana możliwością poznania płci. No i myślę, że moja ginka nie ma zbyt dobrego usg i nie odważy się nic powiedzieć . . .

Ostatnia edycja:
reklama
Ja już po wizycie-wszystko w porządku z dzidziusiem-jest trochę większy niż wynika z OM, dlatego już w przyszłym tygodniu mam przyjść na USG genetyczne:tak: Nóżki są, rączki też-dokładne pomiary będą za tydzień:tak: Co do mnie-ciśnienie ze zdenerwowania za wysokie-musiała zmierzyć jeszcze raz po wizycie i już było ok:tak: No i mam zapalenie pęcherza-biorę Urosept i witaminę C, a jak nie zadziała to za tydzień antybiotyk:sorry:

Dziewczyny zazdroszczę, że widziałyście te rączki i nóżki swoich maluszków. Ja ze względu na moją wrodzoną wadę serca chodzę do kliniki przyszpitalnej na patologię ciąży, gdzie nie ma możliwości wykonywania usg podczas wizyty. Jedyny raz w którym widziałam swoje Maleństwo, to było podczas potwierdzenia ciąży w 8 tyg. Za dwa tygodnie wybieram się na usg genetyczne (oczywiście prywatne) i może wtedy trochę więcej się dowiem. Jeszcze wykryto u mnie bakterie w moczu więc kuruję się uroseptem i zadręczam.

Hej;)
Byłam wczoraj na tym prenatalnym, generalnie troszkę się zawiodłam jeśli chodzi o jakość....myślałam, że to będzie takie WOW a u mojej lekarki jest lepsze..ale grunt to dobre wyniki:) Tzn nic konkretnego się nie dowiedziałam bo w sumie mało kontaktowy lekarz, ale generalnie dobre wyniki...widziałam pęcherz,żołądek itd;) ale Wiki leniwa była większość spała, później czkawki chyba dostała bo tak nią podrzucało:pnie wiem czy to możliwe już ale tak to wyglądało:-D poźniej troszkę powywijała nogami i rękami ale generalnie za 250 zł spodziewałam się czegoś ekstra;))

Paola no z czkawka to mozliwe , zobaczysz jak dzidzia bedzie wieksza i jak ci bedzie brzuszkiem rzucac jak bedzie miec czkawke :-p ja zawsze kładłam sobie cos lekkiego na brzuch i obserwowałam jak nim rzuca ;-) ciesze sie ze wszystko jest wporzadku !! a to mowisz Wiki czyli corecia :-)

no krcze jaki dzidziol i ladnie widac, nie nazrekaj:) dobrze, ze pomiary ok i widac, ze przeziernosc mala od razu:) moj maly mial czesto czkawke ale na dluzsza mete mnie to denerwowalo niestety

reklama
Do góry