reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Elmo jakie cudowne zdjęcie!!! Aż chce sie całować te malutkie nóżki :-):-):-)

Mamo Stacha trzymam kciuki za wizytę! A co do cytomegalii to tez ją przechodziłam, ale lekarz mówi, że jest dobrze :-)

reklama
MamaStacha kciuki zacisniete &&& :-)

Sylwia no to bedziemy sie razem stresowac :-)

I wychodzi na to ze moj maluszke jest najmniejszy jak na razie , a ja myslałąm ze on taki oblrzym :-p

Ostatnia edycja:
Mój maluszek w 13t0d, długość od główki do pupy 6,5cm , bicie serca 160/min, przezierność karkowa, kość nosowa-OK. Paluszki policzone. Jak już mówiłam płci nie było widać bo pępowina przeszkadzała:-D
Witaminy to ja biore Pharmaton Matruelle

A tu mój Maluszek się przeciąga i wygina w łuk :-)
skanuj0003.jpg

Załączniki

• skanuj0003.jpg
    skanuj0003.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 85
Jakie słodziutkie te Wasze dzidziusie!! Niby takie maleństwa a faktycznie wydają się być olbrzymami! Wyglądają przecudownie! Dzidziusie kochane :)

ja byłam 23lipca na usg i maluszek mial wtedy 169 uderzen na minute wszystkie narzady na swoim miejscu ;) i od głowy do pupy mial 6,71cm ;)i wiek ciazy wychodził o tydzien wiekszy ;)
2013-07-23_20.33.37.jpg

Załączniki

• 2013-07-23_20.33.37.jpg
    2013-07-23_20.33.37.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 66
I ja jestem po wizycie. Maluszek miał ok 5,5cm (12t2d), dwie nóżki, dwie rączki, jedną sobie smyrał po buzi :-) serduszko ładnie biło :-)
Kość nosowa jest i długa (chyba 0,65mm), fałd karkowy w normie (1,2mm a ponoć do 2mm to norma).
Niczym nie muszę się martwić :-)

reklama
Zazdroszczę Wam bardzo, przecudne maluchy, wszystkie bez wyjątku
Ja już chcę, żeby była środa ;-)
Jak czytam o Waszych maluszkach to jeszcze bardziej się niepokoję i nie mogę doczekać .

Do góry