reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Ja jutro idę zrobić mocz, HIV, cytomegalie, toksoplazmoze i żółtaczkę, a w piątek wizyta i usg, które sprawdzi przezierność karkową itp. no i też się stresuję, że może być coś nie tak . . . Na płeć nie liczę, zresztą nie interesuje mnie to teraz, w poprzednich ciążach mówiło się, że na usg w 20 tyg można coś stwierdzić i psychicznie tak się nastawiłam więc jeszcze teraz nie jestem podekscytowana możliwością poznania płci. No i myślę, że moja ginka nie ma zbyt dobrego usg i nie odważy się nic powiedzieć . . .

Ostatnia edycja:
reklama
Ja już po wizycie-wszystko w porządku z dzidziusiem-jest trochę większy niż wynika z OM, dlatego już w przyszłym tygodniu mam przyjść na USG genetyczne:tak: Nóżki są, rączki też-dokładne pomiary będą za tydzień:tak: Co do mnie-ciśnienie ze zdenerwowania za wysokie-musiała zmierzyć jeszcze raz po wizycie i już było ok:tak: No i mam zapalenie pęcherza-biorę Urosept i witaminę C, a jak nie zadziała to za tydzień antybiotyk:sorry:

Dziewczyny zazdroszczę, że widziałyście te rączki i nóżki swoich maluszków. Ja ze względu na moją wrodzoną wadę serca chodzę do kliniki przyszpitalnej na patologię ciąży, gdzie nie ma możliwości wykonywania usg podczas wizyty. Jedyny raz w którym widziałam swoje Maleństwo, to było podczas potwierdzenia ciąży w 8 tyg. Za dwa tygodnie wybieram się na usg genetyczne (oczywiście prywatne) i może wtedy trochę więcej się dowiem. Jeszcze wykryto u mnie bakterie w moczu więc kuruję się uroseptem i zadręczam.

Hej;)
Byłam wczoraj na tym prenatalnym, generalnie troszkę się zawiodłam jeśli chodzi o jakość....myślałam, że to będzie takie WOW a u mojej lekarki jest lepsze..ale grunt to dobre wyniki:) Tzn nic konkretnego się nie dowiedziałam bo w sumie mało kontaktowy lekarz, ale generalnie dobre wyniki...widziałam pęcherz,żołądek itd;) ale Wiki leniwa była większość spała, później czkawki chyba dostała bo tak nią podrzucało:pnie wiem czy to możliwe już ale tak to wyglądało:-D poźniej troszkę powywijała nogami i rękami ale generalnie za 250 zł spodziewałam się czegoś ekstra;))

Paola no z czkawka to mozliwe , zobaczysz jak dzidzia bedzie wieksza i jak ci bedzie brzuszkiem rzucac jak bedzie miec czkawke :-p ja zawsze kładłam sobie cos lekkiego na brzuch i obserwowałam jak nim rzuca ;-) ciesze sie ze wszystko jest wporzadku !! a to mowisz Wiki czyli corecia :-)

no krcze jaki dzidziol i ladnie widac, nie nazrekaj:) dobrze, ze pomiary ok i widac, ze przeziernosc mala od razu:) moj maly mial czesto czkawke ale na dluzsza mete mnie to denerwowalo niestety

reklama
Do góry