reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Oj dziewczynki, mam dzisiaj zly dzień, czarne myśli i brak wiary w powodzenie, tak się wszystkiego boje, pelna jestem obaw, tak długo się starałam o tego maluszka, w końcu się udało, mam 34 lata (wiec pierwszej mlodosci już nie jestem), mój m miał bardzo slabe nasienie, pol roku kuracji, udało się, ale boje się,ze plemnik był slaby i ,ze może być cos nie tak z dzidzi, chodze przybita (na razie dzisiaj mam taki pierwszy dzien), poplakuje, rano maz wywalil oczy i powiedział,ze przesadzam, pewnie ma racje, ale masakrycznie psychicznie się czuje, przepraszam ,ze tak smedze, ale zly mam dzien.

reklama
Kasoku kochana będzie dobrze zobaczysz a maluszek się trzyma ,rozwija i dalej tak będzie ,sama piszesz ze maz miał kuracje pol roku wiec na pewno nasien ie było ok skoro doszło do zapłodnienia
kazda z nas ma takie myśli ,ja zazwyczaj wieczorem jak już chłopaki spia to zaczynam mieć czarne myśli
ale nie,nie pozwalam ani sobie ani każdej tak myslec,bedzie dobrze zobaczycie:-)

A więc zaczne od tego że postanowiłam iśc dzisiaj do tego lekarza z powodu tego bólu podbrzusza no i zrobiłam te badania - 2 fiolki krwi niee było tak cięzko jak za pierwszym razem no i że już po 4 h mogłam zobaczyć i wydrukować swoje wyniki z internetu to od razu na 21 poszłam do lekarza, wszystkie wyniki bardzo dobre oprócz morfologi tzn erytrocyty, hematokryt, rdw-sd miałam niskie i oczywiście od razu na necie zobaczyłam to pisało coś o anemii, oczywiście czekając na wizytę byłam pełna nerwów, weszłam powiedziałam o tym podbrzuszu pokazałam wyniki, Pani doktor powiedziała że mam bardzo dobre wyniki, pytałam o te morfologiczne ale powiedziała że w ciąży są takie obniżone te wyniki i to norma, z dzidzią wszystko okej, serduszko bije, rączki nóżki i mózg już się rozwija już mały człowieczek ;-) według dzidziusia jestem w 9tyg1dzień, a według miesiączki 10 tydzień , a co najważniejsze jest dobrze no i dostałam zwolnienie z pracy na własną prośbę :)

wizyta dopiero za miesiąc :)

Sylwia niestety uroki ciąży ,ze robi nam się anemia, jedz buraczki, szpinak , watrobke i owoce, bardzo się ciesze, ze z fasolinka ok, mnie tez pobolewa podbrzusze prawie codziennie, mam takie napięte, nieprzyjemne uczucie, za dwa tygodnie mam wizyte to się zobaczy.

Zjadabym szpinak mniam :tak::-D

Sylwia9- JA TEŻ TAK MIAŁAM, A LEKARZ MI POWIEDZIAŁ, ŻE MAM "KSIĄŻKOWE" WYNIKI...A JESTEM TAKA SŁABA, ŻE JUŻ MAM CIĄGLE JAKĄŚ DEPRECHĘ WIĘC kasoku NIE JESTEŚ SAMA:-D

ZAZDROSZCZE WAM TEGO APETYTU- JA JUŻ DEPRESJĘ MAM CHYBA TEŻ Z TEGO, ŻE NIE MOGĘ NIC JEŚĆ NIBY GŁODNA JESTEM A NIE DAJE RADY, WCZORAJ OSTATNIĄ RZECZ- KAWAŁECZEK TARTY Z JAGODAMI ZJADŁAM O 15 I KONIEC... WIEM , ŻE TO ŹLE.....:-(

Sylwia9 super ze już na zwolnieniu teraz odpoczywaj a co powiedział lekarz na bolace podbrzusze?
bo mój ze macica się powieksza i jakby bolało mocniej to nospa 3x1 a jeżeli bardzo mocne bole to ip
dziewczyny jeszcze trochę i będzie lepiej

ja już nie spie od 5 ,niby mowie sobie ze będzie ok ale i tak mam stresa,mam nadzieje ze wszystko ok u maluszka

Sylwia9 ciesze sie ze z maluszkiem wszystko wporzadku ;-) no i super ze masz juz zwolnienie :-)

Sylwia nie denerwuj sie tak kochana bo na pewno wszystko bedzie dobrze , trzymam kciuki &&&&

kasoku, paola890411 - gdyby jeszcze chciało mi się tak jeść, szczerze mówiąc to w ogóle nie mam apetytu, i tak jak paola jakoś nie umiem w siebie nic wepchać, po prostu jestem pełna i stąd taki spadek wagi w ciągu 3 tyg zgubiłam PRAWIE 3 kg!

sylwia781122 mi tez powiedziała doktor że macica się rozciąga i powiększa i jak nie ma plamień to wszystko jest porządku, ale o nospie nic nie wspomniała - no i nie wiem jak to jest ale zapomniałam się zapytać <bo wizytę mam za miesiąc> czy dalej prac ten kwas foliowy czy już jakieś witaminy, bo jedna koleżanka co teraz jest w ciąży kwas brała do 12 tyg, a druga bierze do tej pory a już jest w 37 tygodniu....

Sylwia9 super że jest dobrze z dzidzią :-D
Pytałam sie na os wizycie o witaminy, konkretnie o żelazo bo mam niskie ale w granicach normy, to mi powiedział że jak mi da witaminy to zaczną się zaparcia:no: puki mam wyniki książkowe mam brać tylko kwas a jak coś sie zmieni to wprowadzimy witaminy. Także dziewczyny chyba lepiej zapychać się warzywkami i owocami a ja mięchem ;/ niż mieć zaparcia i jeszcze za nie płacić :-D

reklama
Myg mi dzisiaj gin powiedział to samo ,ze mam kozystac z lata i swiezych owocow i warzyw ,witaminach w pastylkach porozmawiamy później
co do kw.foliowego to powiedział ze mam wybrać do końca opakowanie(zostały mi 2 listki) bo dziecko i tak już co miało to wzielo sobie,teraz mam się skupic na naturalnych witaminach

Do góry