reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

BB_Anna Super fotka!!!Ja tam wróżę Ci chłopca:-D bo ja na tym zdjęciu jajka wypatrzyłam hahahahah choć wiem że to tylko poładowanie ekranu;-)

reklama
Anna ale super fotunia. Sylwia gratuluje świetnych wyników, ja mam 30 i juz obgryzam paznokcie czy wszystko bedzie ok, a robilas testy Pappa?

Na poznanie płci jest za wcześnie. Ginekolog mówiła że na tym etapie narządy sa bardzo podobne.
Ja raczej i tak będę miała chłopca bo u mojego męża w rodzinie są dosłownie SAMI chłopcy.
Dlatego też po cichutku jeszcze marzy mi się dziewczynka ;)

Taka ciekawostka z netu :
"Wielu lekarzy jednak podaje informację wcześniej, najczęściej na USG genetycznym, wykonywanym między 11 - 14 tygodniem ciąży. W tym czasie faktycznie narządy rodne są już wykształcone, jednak ich podobieństwo jest na tyle duże (rys.1), że bardzo łatwo o pomyłkę."
1A.png

Testu Pappa nie robiłam, gin o tym mi nie wspomina/l. Jedynie o USG genetycznym.
Ono jest najważniejsze, a wyszło super, więc zastanawiam się nad sensem dodatkowych testów.

Marcelka37 jaq teraz bylam na badaniu usg na nfz u mojego gina a teraz w czwartek robie badanie z krwii a w piątek ide na usg ,robie bo mam w pakiecie firmowym ale gdybym miała placic za nie to nie poszłabym po tym usg gdzie badanie przezierności wyszlo ok

BB_Anna no faktycznie bardzo podobne sa narzady do siebie :-p u mnie gin mowił ze testy pappa czesto wychodza błednie i potem kobiety sie stresuja ze cos jets nie tak a pozniej okazuje sie ze dziecko jest zdrowe wiec mowił zebym sobie zaoszdzedziła stresu no chyba ze bardzo nalegam ;-) a ja i tak juz zestresowana jetsem wiec tez raczej nie bede go wykonywac ;-)

reklama
Paola a skąd ta pewność? :-)Śliczna dzidzia :)
Ja już też po wizycie, maż w szoku że to tak widać :-D Fasolka sobie smacznie spała ma około 6cm i ma sie dobrze. Wyniki z krwi mam superowe jedynie musze chodzić na kebaby :-D bo żelazo jest w granicach normy. Jestem zadowolona za miesiąc znowu idziemy i mamy nadzieję że da się podglądnąć płeć :-D

Do góry