reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

u mnie Gin tez stawai an witaminki z wowocow i warzyw :-) kwasu foliowego mam jeszcze 290 tabletek , gin powiedział ze moge go brac do konca ciazy to nie zaszkodzi ;-)

Sylia a jak maluszek masz jakies foto ??

reklama
mam już wyniki badan moczu i wiedziałam ze cos będzie
na pewno mam cos tam ponad norme leukocyty bo w normach napisane ze ujemny a ja mam 500 leuk./ul i ph jest norma gorna to 8,0 a ja wlasnie tyle mam ,nic teraz czekam na reszte wynikow a w przyszłym tygodniu mam czekac na meila od mojego gin który wyjasni mi o co chodzi w tych wynikach

Sylwia niestety uroki ciąży ,ze robi nam się anemia, jedz buraczki, szpinak , watrobke i owoce, bardzo się ciesze, ze z fasolinka ok, mnie tez pobolewa podbrzusze prawie codziennie, mam takie napięte, nieprzyjemne uczucie, za dwa tygodnie mam wizyte to się zobaczy.

Zjadabym szpinak mniam :tak::-D
Z tą wątróbką bym się chwilowo wstrzymała, przynajmniej do zakończenia pierwszego trymestru, zdaje się zawiera dużo witaminy A, która w nadmiarze jest niestety poronna.

Co do kwasu foliowego to przyjmowanie go zapobiega wadom cewy nerwowej, a że cewa kształtuje się w pierwszym trymestrze (co widać też w moim suwaczku) to też bym potem odpuściła, no i w kompleksie witamin on też jest w jakiejś większej dawce chyba :-)

Ja jak skończę pierwszy trymestr to zamieniam kwas na witaminki, w miarę potrzeby oczywiście :-)

Ostatnia edycja:
MamoStacha Wszystkiego co najlepsze w dzień rocznicy ślubu :tak:

O wątróbkę się nie martwię bo za nią nawet nie przepadam, słyszalam o tej witaminie A i kurcze troszkę się obawiam bo lubię pić te soki marchewkowe typu "witaminka" itp a na etykiecie piszę że ma w sobie dużo witaminy A.
Ja to najlepiej muszę napisać sobie na kartce zestaw pytań do mojej gin bo przy wizytach jestem tak zestresowana że coś jest nie tak i w ogóle że zapominam się zapytać to co muszę.

Czy badania prenatalne są konieczne czy jak ktoś chce je zrobić to je robi i te badania robi się tam gdzie robię np swoje badania ogólne czy robi je ginekolog?

Sylwia badania prenatalne są przeznaczone dla kobiet które są powyżej 35r życia lub mają w rodzinie występujące wady genetyczne a najbardziej zwraca sie uwage na zespół downa. Jednym słowem jak twojej fasolce nie grożą żadne wady to najlepiej tych badań nie robić ponieważ każde usg nie jest dobre dla naszych fasolek a co dopiero genetyczne. Ja takich badań nie robie, nawet jakby moja fasola była chora to już nic nie zmienie. A swoją drogą wyobrażacie sobie aborcje dziecka mającego 6cm, wykształcony nosek, rączki, nóżki i bijące serce? bo ja nie!:-)
Ale wytwór :D

reklama
witam was :*
byłam dziś u ginekologa myślałam ze mi da skierowanie na usg a tu klops :crazy: powiedział ze na pewno będę miała w 12-13 tc. No to chyba dostane za półtora tygodnia gdy odbiorę wyniki ;) i wtedy też położna założy mi kartę ciąży :-)

Jak znosicie te upały? bo ja umieram :( po prostu tragedia...najlepiej nie ruszałabym się z domu.

MamoStacha Wszystkiego dobrego !! :)

Myg
badanie prenatalne ma teraz każda mama bez względu na wiek ;) a poza tym to bzdura że usg szkodzi maleństwu! niektóre mamy mają robione je co wizytę i gdyby usg było szkodliwe nie robili by ich tak często.

Do góry