reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Blindwillow mój gin ostatnio strasznie głęboko grzebał i mówił, że musi dotknąć jakiejś mojej kości, ale nie bolało, za to jak mnie badali w szpitalu, to widziałam gwiazdy :baffled: więc to pewnie zależy od tego kto grzebie :baffled:

No a ja już jestem po ktg
IMG_0045.jpg

Szału nie ma, ale gin powiedział, że macica w pełnej gotowości i bobas może zechcieć przyjść w każdej chwili.

Załączniki

• IMG_0045.jpg
    IMG_0045.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 71
reklama
To oczekiwanie jest najgorsze!! :) I własnie, tak jak mówisz Selerowa, że tym naszym dzieciaczkom moze sie w kazdej chwili zachciec przyjsc na ten swiat. Joasia to Ty chyba jesteś blizej porodu niz ja :D

Selerowa, podejrzewam, że mają w szpitalu jakis wariant dla cukrzyków. Ale tak ja mowisz, to moze byc za malo i z głodu nie wytrzymasz.

Ja miałam już tych zapisów mnóśtwo od 26tego tygodnia i na początku też nie wiedziałam o co biega. Ta górna linia to tętno dzidziusia. Powinna się utrzymywać mniej więcej w granicach tych pogrubionych pomarańczowych. Na dole jest macica. Jeśli do porodu jeszcze daleko to linia powinna też mniej więcej nie przekraczać wartości 20, czyli pomarańczowej pogrubionej linii. Nawet jeśli coś wyskoczy poza, to patrzy się jeszcze na regularność, np. Jak wysoki pik skacze regularnie co ileś minut to wiedz, że coś się dzieje ;-)

Ooo...już blisko jesteście dziewczyny.
Joasia Ty chyba bedziesz następna-tak coś czuję ;-)
Ja też sie na tych zapisach ktg nie znam bo jeszcze takiego czegoś nie mialam robionego.

Joasia_1986, to Ty juz weteranka. KTG masz w malym palcu. Ja tak jak Grzechotka zielona. Dzis tylko ginekolog mi tlumaczyla co sie mierzy na tym badaniu. Niby tyle wiedzialam, ale co wskazuje na porod to juz gorzej :)

Blindwillow, już kiedyś wrzucałam, ale wrzucam jeszcze raz moje ktg z 31szego tygodnia:

DSC00395.jpg

Jeśli wychodzi coś takiego to znaczy, że poród już tuż za zakrętem ;-).
Wtedy o mały włos a znalazłabym się na porodówce:-D

Załączniki

• DSC00395.jpg
    DSC00395.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 66
reklama
Do góry