reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Tez mnie to zaciekawilo...i ciesze sie, ze sie udalo. Ale np. moja ginekolog opowiadala mi, ze jak sama byla w ciazy i synek byl zle ulozony, to nie zdecydowala si na obracanie tylko zrobili jej cesarke. I pod gabinetem tez rozmawialam z dziewczyna, ktorej wlasnie dzieciaczek byl zle ulozony i ona tez bedzie miala cesarke. Chyba, zeby sam sie obrocil....

reklama
Trusia, twój opis nie brzmi sympatycznie, jakoś źle mi się kojarzy, podobnie jak kładzenie się w porodzie na brzuchu rodzącej żeby wypchnąć dziecko, brrrr. U nas w Polsce się coś takiego stosuje czy to typowo angielskie podejście?

Ja bede miała cc bo moja mała nie obrocona. Czytałam o obracania, pytałam o to gina i mi powiedział ze tego nie stosują bo to niebezpieczne . A na własna rękę nie bede tych ćwiczeń próbować. Także czeka mnie cc

I ja się melduje po wizycie.. jestem po ktg, bez skurczów. Ale za to z gbs dodatnim no i standardowo bakterie w moczu :wściekła/y: Jutro mam się zgłosić na oddział ze względu na moją cukrzycę, wadę serca no i skoku ciśnienia. Także pewnie niedługo i poród przede mną :-)

Ja też po wizycie - jestem bardzo zadowolona :-) Mały (już nie taki mały) ma 3330g i wszystko jest przygotowane do drogi także tylko wywoływać :-)

reklama
Obracanie dziewczyny jest stosowane w anglii ale wczoraj pani dr powiedziała że już coraz rzadziej i tym mnie zestresowała, bo wcześniej mówili że to luzik - zastrzyk, położy ręce i obkręci. No niewiem jak będę miała łatwy i szybki poród sn to powiem wam że warto było :D a jak nie to że nie warto :) ogólnie większy stres i trochę bólu ale to dlatego, że skóra bardzo się naciągała. Pani bardzo sprawnie to zrobiła :)

Gratuluję wizyt oczywiście

Do góry