reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Tez mnie to zaciekawilo...i ciesze sie, ze sie udalo. Ale np. moja ginekolog opowiadala mi, ze jak sama byla w ciazy i synek byl zle ulozony, to nie zdecydowala si na obracanie tylko zrobili jej cesarke. I pod gabinetem tez rozmawialam z dziewczyna, ktorej wlasnie dzieciaczek byl zle ulozony i ona tez bedzie miala cesarke. Chyba, zeby sam sie obrocil....

reklama
Trusia, twój opis nie brzmi sympatycznie, jakoś źle mi się kojarzy, podobnie jak kładzenie się w porodzie na brzuchu rodzącej żeby wypchnąć dziecko, brrrr. U nas w Polsce się coś takiego stosuje czy to typowo angielskie podejście?

Ja bede miała cc bo moja mała nie obrocona. Czytałam o obracania, pytałam o to gina i mi powiedział ze tego nie stosują bo to niebezpieczne . A na własna rękę nie bede tych ćwiczeń próbować. Także czeka mnie cc

I ja się melduje po wizycie.. jestem po ktg, bez skurczów. Ale za to z gbs dodatnim no i standardowo bakterie w moczu :wściekła/y: Jutro mam się zgłosić na oddział ze względu na moją cukrzycę, wadę serca no i skoku ciśnienia. Także pewnie niedługo i poród przede mną :-)

Ja też po wizycie - jestem bardzo zadowolona :-) Mały (już nie taki mały) ma 3330g i wszystko jest przygotowane do drogi także tylko wywoływać :-)

reklama
Obracanie dziewczyny jest stosowane w anglii ale wczoraj pani dr powiedziała że już coraz rzadziej i tym mnie zestresowała, bo wcześniej mówili że to luzik - zastrzyk, położy ręce i obkręci. No niewiem jak będę miała łatwy i szybki poród sn to powiem wam że warto było :D a jak nie to że nie warto :) ogólnie większy stres i trochę bólu ale to dlatego, że skóra bardzo się naciągała. Pani bardzo sprawnie to zrobiła :)

Gratuluję wizyt oczywiście

Do góry