reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

reklama
BB_Anna to 3mamy kciuki:-)
Ja tez sie pochwale ze bylam z moimi chlopakami na usg wczoraj:-) zdrobi piekni i kazdy po cale
2400 g w 36 tyg:-) wiec jak na blizniaki to polozna stwierdzila ze pokazni:-) Jeszcze teraz dotrwac 1,5 tyg do cesarki:-)

Mniszek super, faktycznie jak na blizniaki to całkiem konkretni :)

Ja dzis jestem po wizycie u ginekologa. I chyba za szybko nie urodze. Co prawda szyjka się skróciła, ale jeszcze nie całkiem, a rozwarcie jest na palec. Ogólnie wyszłam po wizycie z myslalami, że przenosze na pewno. Na 4 lutego mam sie umowic na KTG (dostalam skierowanie). Jesli oczywiscie nie urodze do tego czasu. No i liczac od 4-ego bede na to KTG jezdzila codziennie lub co drugi dzien. W zaleznosci co mi powiedzą. Jesli do 13 nie urodzę, to 14 mam przyjsc do szpitala na oddział i będa decydowac co dalej. Zwolnienie dostałam do 13 lutego. Dzsiejsze badanie należało do najmniej przyjemnych. Ginekolog włozyla mi palucha, co bylo dosyc bolesne i dotykała głowki małego :baffled: Czy wasze badania też tak wyglądają???

Blindwillow nie dziwię się, że badanie było bolesne...Mnie jeszcze tak nie badał, ale kto wie, wizytę mam za tydzień. Z drugiej strony poród przyjemniejszy nie będzie ;-) No, ale ciekawe kiedy Cię złapie...

reklama
Blindwillow, z dziećmi to nigdy nic nie wiadomo, jak będą chciały to posiedzą jeszcze, jak nie to się wypakują:-)
Przy pierwszej ciąży dzień przed porodem szyjka miała około centymetra, bez rozwarcia, nic nie wskazywało na to, że 18 godzin po ktg urodzę:-)
Musimy przeżyć porody, nikt za nas nie urodzi:-) :-)

Do góry