reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Edda, Eve super wieści :-) Pięknie Wam rosną maluszki i najważniejsze, że zdrowe.

Mój gin ostatnio chwalił mi się, że prawie idealnie trafił dziewczynom z wagą - jednej pomylił się o 20g a drugiej o 17. Także zdolny z niego gość haha

reklama
Mnie ostatnio jeszcze kazał przyjść za 4 tygodnie (to będzie 27.12), ale koleżanka, która jest w 33/34 tygodniu ma kolejną wizytę za 3, więc pewnie mnie też teraz powie, że kolejna wizyta za 3 :-)

Ale fajnie, że Wasze bobaski już takie duże. Moja 10 dni temu ważyła 1500g i powiedział, że jak się urodzi to będzię 3500g.

Ostatnia edycja:
Karolina w dużej mierze dokłądność zależy też od sprzętu i umiejętności lekarza, a w książce było napisane że dziecko na końcu przybiera nawet 200-250g tygodniowo więc to jest możłiwe że w 4 tygodnie przybyło 0,9kg dziecku ;-)

eda,eve gratuluję udanych wizyt, oby tak dalej! :-) ja mam za tydzien i się doczekać nie mogę!

witam wszystkich :)
mam takie pytanie ile wasze dziecko wazylo w 30 tygodniu ? bo ja sie przerazilam bo pierwsze dziecko urodzilam w 40 tygodniu 2830 drugie 3300 a terazdziecko w 30 -31 tygodniu 2870 :szok: a szyjka bez zmian 2,4 :)

Daria jak byłam w 29tyg to Maja ważyła 1,8kg i gin powiedział że jest dosyć duża, mysle że w twoim przypadku się pomylił o bagatela 1kg :tak:

lekarka mierzyla dwa razy;/ wymiary pasowaly na 35 tydzien ;/ ona na ostatniej wizycie mówiła mi ze dziecko duze;/ ja mowie do niej ze ja nadie urodzilam w 40 tygodniu 2830 dla mnie to jest szok lekarki tez :-Dmowi ze jak dalej tak bedzie przybierac to 4 kg do porodu ale moze mniej bedzie przybierac i ja sobie tak mysle czy nie po tych witaminach bralam femibion a teraz biore prenatal dha i chyba odłożę wyniki mam dobre

reklama
Do góry