reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Od jakiegos czasu mam te skurcze przygotowawcze i byly nieprzyjemne ale nie bolaly, w czwartek wieczorem mialam bardzo bolesne, caly brzuch twardy i klucie w dole. nie moglam stac ani spac, rano poszlam na wizyte u poloznej, a ona mi mowi, ze maly ukladal sie tak bolesnie glowka w dol. Kurcze to jesli tak bolalo ukladanie sie jego to niewyobrazam sobie co bedzie pozniej:/
vernita oszczedzaj sie, juz nie zostalo duzo czasu:)
eda nie przejmuj sie za mala macica, dziecko ewentualnie bedzie mialo ciasniej ale to nie zatrzyma jego rozwoju czy wzrostu:)

reklama
Dziewczyny, spokojnie! Nie każda odczuwa skurcze przepowiadające, a jeśli nawet to każda inaczej - jedna będzie miała bóle z krzyża, druga normalnie tylko brzucha.
Ja nie miałam pry pierwszej ciąży, mam nadzieję' że teraz też mnie to ominie.

a ja wam powiem ze jednak co ciaza to inna, bo teraz do 8 miesiaca prawie nie czulam ze jestem w ciazy ale jak mnie wzielo to plakac sie chce, plecy , zgaga, klucie na dole a wczeniej nic zero

Verita nie strasz. Bo ja póki co nie narzekam. A przede mną tyle do zrobienia. Miałam wszystko z ciuszkami łóżeczkami i wózkami robić w styczniu, ale jednak sobie to zrobię w grudniu. Dobrze, że mamuśka jest blisko, to pomoże :)

No to teraz pozostaje trzymać kciuki, żeby bobas się Wam ładnie pokazał ;-) Jak ja byłam ostatnio, to słit foci nie zrobiliśmy, bo się dzidzia odwróciła tyłem do nas :-( Ostatnie zdjęcie mam z 25 tygodnia, ale mam nadzieje, że na następnej wizycie będzie coś widać, no chyba, że się zadomowiła już w takiej pozycji na stałe.

reklama
Ja juz po wizycie :-) Z małą wszystko ok przeplyw mòzgu idealnie. Wazy juz 1860 powiedzial ze mam ograniczyc slodkie bo za duzo przybiera.Pol kilo od ost. wizyty 3 tyg temu. Wg USG 32 tydz. termin na 29.01. Wypytalam go o znieczulenie :-) teoretycznie powinnam dostac:p

Do góry