reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

reklama
hej
ja dziś po wizycie usg 3/4d synek wciąż zdrowy wszystko ma jak trzeba trochę mały jest jak na ten tydzień waży ok 1500g , położenie miednicowe jak na razie
Niestety nie chciał współpracować i za bardzo się nie pokazał trochę ukazał twarzyczki a tak to nam rączki i nóżki ładnie pokazywał :-D trudno ważne że zdrowy teraz termin mi się przesunął aż na 17 lutego

Grzechotko najważniejsze, że zdrowy, a czy mały? Przecież teraz już każde z naszych dzieci rozwija się swoim rytmem. Mój po ostatniej wizycie 1600g niecałe więc dużej różnicy nie ma a byłam na tym samym etapie co Ty :tak:

Ja dzis tez bylam u poloznej, maly ulozony miednicowo, cisnienie dalej za wysokie i zaczelam puchnac. Zazdroszcze wam, ze wiecie ile waza wasze dzieciaczki.
Pozdrawiam:)

Fakt ja tez bym chciala wiedziec ile moja wazy
Sciaga mi brzuch dzis , poszlam do sklepu i az takie klucie na dole poczulam, bolesne skurcze, i twardnienie brzucha, wzielam 2 magnezy i siedze :-(

Verita oszczędzaj się
Dziewczyny a jak to czuć te skurcze hmmm boli ogólnie cały brzuch, czy tylko na dole, czy jak ?
eve82 ja mam jakoś na 14 bodajże.
Martwię się trochę, bo niby mam małą macicę i boje się, że mój Robak będzie mieć za mało miejsca i nie będzie rosnąć albo coś... Nie no.... nie mogę o tym myśleć

Edda chodzi Ci o te skurcze teraz? Nie, one raczej nie powinny być bolesne. Możesz czuć jak cały brzuch się spina i twardnieje, ale raczej nie boli. A co do macicy to myślę, że chyba nie trzeba obawiać się takich rzeczy, jednak nasze ciało jest odpowiednio przygotowane na odpowiedni dom dla naszych maluszków ;-)

reklama
Właśnie noe powinny byc bolesne ale z drugiej strony to kazdy inaczej odczuwa ból. Mnie az dech zaparlo musialam stanąć takie klucie jakies dorwalo. I ciągle mnie ciagnie blizna po cc. Na razie jest ok leżę w lozeczku nasmrowana po magnezie i cieplej kąpieli.

Do góry