reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Ooo dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi, jednym słowem nie robie prędzej KTG, może przed sylwestrem dla uspokojenia sobie zrobie ;-)
Edit: a dziewczyny macie już skurcze? bo ja od paru dni czuje, nie jest tak ze co 10 minut mnie łapią ale jak mnie złapie to z 10min trzyma albo do czasu az zmienie pozycje i niewiem czy sie martwić czy to raczej macica się ćwiczy ?:>

Ostatnia edycja:
reklama
myg- mi lekarz już od dwóch wizyt robi regularnie ktg ale ja mam skracającą się szyjkę i tendencję do przedwczesnych skurczy, jeśli u ciebie jest wszystko ok. dziecko rusza się prawidłowo to nie ma sensu robić ktg na tym etapie ciąży.

myg na tym etapie ciazy to normlne ze sa skurcze, jesli nie trzymja dlugo i nie sa bolesne to nie nalerzy sie przejmowac, po prostu macica cwiczy, ja mam tez czasem dosc nieprzyjemne ale ustepuja czyli nie panikuje.

ja po wizycie ok
szykla nawet się zamkela
coreczka ok

a skurcze tez mam już od dłuższego czasu ale to jest takie napinanie się brzuszka i to normalne macica ćwiczy sobie
przed porodem ;)

ja nastepna wizyte mam 17 grudnia już za 2 tyg bo potem swieta wiec nie będzie kiedy i nastepna potem po nowym roku ;)

Córcia pozostała 100% córcią ;) z Malutką wszystko ok, waży ok. 1,4 kg, a ja +2 kg na plusie :-) możemy już w końcu rozglądać się za wyprawką dla Niuni ;)

gratuluję udanych wizyt :-)
myg ja mam skurcze od około 20 tygodnia codziennie a wraz z czasem mam ich coraz więcej i częściej. Dopuki nie są bolesne i bardzo regularne to nei ma co panikować :-)

reklama
Witam;)
Wczoraj byłam na wizycie- mała waży 1600 g, wszystko jest ok, ale oczywiście szłam w nerwach co mi powie o nóżce(miesiac temu miała jakąś wykrzywioną i podejrzewała szprotawość) i oczywiście cholera mała podwinęła sobie pod dupkę i znowu nie pokazała....Powiedziała dr., żebym się w ogóle tym nie przejmowała, bo jeżeli będzie wykrzywiona to będzie "UŁOŻENIOWE" skrzywienie cokolwiek to znaczy, ale tak gdzieś dziwnie się układa , że być może wszystko będzie ok:-)

Generalnie wszystko ok, głowką w dół;)

Do góry