reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

myg tutaj w niemczech dawali mi partusisten jakos tak sie pisze:-) ale one pewnie dzialania maja podobne :)

eve dziecko do porodu jeszcze moze sie obrocic niektorym nawet przed samym porodem sie obróciło:)

reklama
Eve dobrze, że wszystko ok :-) A co do ułożenia to słyszałam, że jak leży w 7 miesiącu tak już będzie, ale spodziewam się, że różnie to bywa.
Edda ja też wreszcie jutro pójdę na glukozę. Nie mam już wyjścia bo to ostatni dzwonek tak długo się wzbraniałam ;-)

Ja już po wizycie. Rozwarcie jest było i będzie :baffled: mam zdjęcie z usg tego także nie ma mowy że niema. Młoda ułożona głową na dół i niby waży 1,2kg:szok: Przed wyjściej zaczełam się golić i chyba sie infekcji nabawiłam, dostałam recepte na duphaston, aspargin i jakieś globulki w aptece 105zł pooooszło:wściekła/y: więcej niż moja wizyta. No i sprawa fenotyrolu, odstawiam bo od 1 listopada lek został wycofany, mam go pomału odstawiać a jakby się coś działo to dzwonić. Jeszcze szyjka niby o 2mm mniejsza ale to żadna różnica, w dalszym ciągu się oszczędzam i wizyty co 2tyg.

myg - no to troche nerwów zjadłaś, współczuje... Kijowo z tym rozwarciem, ale dobrze że jesteś pod opieką gina, także na pewno dotrwasz do lutego :tak: A wiesz dlaczego wycofali fenotyrol? Oby tylko nie z powodu szkodliwości, bo tyle ciężarnych go zażywało...aż strach pomyśleć...

myg ale ogolnie to chyba nie jest zle? jestes zadowolona z wizyty? czy dalej w nerwach? j to sie czasem ciesze ze nic nie wiem co sie u mnie dzieje

Ogólnie znowu sie spiełam, o 12 nie wziełam fenotyrolu i już odczówałam skutki i niby go nie chciałam brać to teraz się boje że bez tego leku nie utrzymam dziecka długo pod piersią i taka to lipa jest :confused:

myg podobno pozytywne myślenie to połowa sukcesu, więc od dziś zaczynamy tylko tak myśleć. Ty donosisz Małą do właściwego terminu, ja dam radę z cukrzycą, pozostałe dziewczyny też dadzą radę z ciążowymi problemami:-) :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
myg - trzymamy kciuki! Ty też się trzymaj i badz dzielna, będzie dobrze! tylko pozytywne myślenie!
ja od dziś na antybiotyku, bo w finale zapalenie krtani, wiec załamałam się :( ale musimy być dobrej mysli, choć wiem -łatwo powiedzieć. a w praktyce gorzej.
dużo leż, najlepiej cały czas. ja w poprzedniej ciązy leżałam od listopada a termin miałam na stycznia, szyjka skrócona, mały obrócony, pchał się na świat. lekarz kazał leżec w domu i tylko wędrować do toalety lub ide do szpitala. wybrałam dom. po 1 stycznia odstawilam leki i ur sie dopiero 17.01. także będzie dobrze, tylko leż. i slyszalam zebylezec na leweym boku, bo dziecko szybciej rośnie, mnie tak lekarz kazał i też słyszałam - pupe do góry trzymac, nie wiem czy to się sprawdza. pozdrawiam

Do góry