reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Patrycja gratuluję udanej wizyty :-)
Ja idę glukozę robić w przyszłym tygodniu i też zastanawiam się co będzie...Mam nadzieję, że nic nie wyjdzie, ale nigdy nic nie wiadomo. Dacie radę dziewuszki, to już tylko 3 miesiące i wszystko będzie dobrze :-)

reklama
Patrycja gratuluje dobrych wiadomosci:)
Moja polozna nic mi nie wspominala o badaniu cukru, moze na kolejnej wizycie 22listopada cos powie.
Milego popołudnia dziewczyny:)

hej dziewczyny ;) nieciekawie z tymi cukrzycami, ale badzmy dobrej mysli ze po porodzie wszystko wroci do normy. Ja cukier mam wporzadku, ale duzo przytylam ostatnio... 10kg. W sumie juz 12kg od poczatku. Masakra, jak weszlam na wage to oczy tylko przecieralam czy oby napewno dobrze widze ;) Z dzidzia wszystko ok. Ustawiony juz do wyjscia ;) glowka w dol. Musze zelazo zazywac bo mi anemia w badaniach wyszla.

cześć;)) ja po wczorajszej wizycie troszkę podłamana- pierwsze najważniejsze - coś się lekarce nie podoba ułożenie jednej ze stópek Wiki-lekko wykrzywiona ma to sprawdzić przy następnej wizycie bo być może tak się po prostu ułożyła wczoraj! ale strachu troszkę jest...
Drugą "cudowną" wiadomością jest to ,że muszę powtórzyć picie pysznej GLUKOZY- te pi...zdy w laboratorium zamiast po 2 h zrobiły mi po 1 h- lekarka sama je zwyzywała co za głupie baby , że to są przyjęte normy i powinny o tym wiedzieć...:wściekła/y::wściekła/y:
A tak już z przyjemniejszych- WIKI MA 1048 gram:)jest na pewno Wiktorią i generalnie przesunął mi się już termin z USG na 1.02-wcześniej tak mi wychodziło z OM , a z USG na 8.02...

Na pewno wszystko będzie dobrze z tą stópką !!! O matko a z tą glukozą to trochę przesada. Ja słyszałam, że po godzinie pobierają krew ale po 2 potem też!! oo spora dziewuszka już :) Cudownie!

Paola stópka się pewnie tak ułożyła i wszystko będzie ok na następnym badaniu :tak: Duża Twoja dziewuszka, pięknie rosną nasze maleństwa :-) A co do pań z laboratorium to szkoda słów. Już nie raz przekonałam się, że pielęgniarki uważają się za najmądrzejsze, a później takie rzeczy wychodzą...No cóż, dasz radę :tak:

Paola ze stópką na pewno będzie wszystko ok! a co do glukozy to w pierwszej ciąży miałam pobieraną tylko po 1h, natomiast w tej ciąży miałam pobierane po 1h i po 2 h nie wiem od czego to zależy

reklama
witam wszystkich
ja dzis mialam wizyte nic ciekawego sie nie dowiedzialam bo wszystko szybko bo taka dzis kolejka ;/ wiec szyjka skrócona tak jak myslałm 2,4 cm no i 26 tydzien raczej ;p i tylko tyle usg na nastepnej wizycie no i juz KTG

Do góry