reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Daria kurcze ale masz króciutką tą szyjke ja miałam 3,2 i leżałam w szpitalu ale w sumie niewiem jak to jest jak masz już dwójke dzieci ? Co mówił gin o tej szyjce bo ja mocno w temacie jestem :tak:

reklama
myg w poprzedniej ciazy zaczela mi sie tez skracac ale byla 3,1 w 28 tygdoniu a teraz w 26 ma 2,4 i wtedy miala co 2 tygodnie ktg i kontrole a teraz bede miala od 10 grudnia bo lekarka jest na urlopie lekarstw nic nie dala dziwne bo z colinem juz mnie faszerowała zeby donosic do 32 tygodnia :) tylko mowi dopki zamknieta to nie jest zle tylko nic nosic nie moge :) no i poprzednio stwierdziła ze musze miec taka nature szyjki bo z nadia chodzilam z rozwarciem a z colinem skrocona szyjka pozniej 3 cm rozwarcie i teraz czulam ze tez tak bedzie :) no a oszczędzać sie trudno jak sie ma male dziecko w domu;/ ale mam nadzieje ze urodze jak z colinem pare dni przed terminem :-)

a jeszcze dodam ze oni tutaj jakos tak sie niczym nie przejmuja;p

No to teraz już wszystko kumam daria:tak: Ja miałam 3,2 w szpitalu i jak wypuszczali mnie to nic sie nie zmieniło, faszeruje sie lekami a mój gin chyba sie przeraził jak zobaczył lekkie rozwarcie i spanikował bardziej niż ja. Na dzień dzisiejszy brzuch nie uciska, nie twardnieje ale jutro mam kontrole to sie dowiem czy coś się zmieniło, jak nie to chce żeby mi fenotyrol wycofał z leków bo mnie to truje :sorry:

myg ja caly czas w tej ciazy mam nisko brzuch bardzo mi to przeszkadza;/ cos podniesc sie nie chce :-p sama od siebie biore magnez bo jest dobry na twardnienie brzucha a mi co chwile twardnieje a wole nie brac tych lekow co ostatnio bo to masakra rece caly czas drżą kreci sie w glowie po nich nawet autem nie moglam jezdzic;/ ale pewnie nie unikne tych tabletek ;/ to daj znac jak z twoja szyjka :)

Ja byłam wczoraj na usg, wszystko z malutka w porządku. Lekarz wszystko posprawdzal. Leżała glowkowo a teraz jest miednicowo, jak sie nie przekreci to będzie cięcie. Ale to chyba jeszcze ma czas i z kilka razy sie tam poobraca. Jak myślicie? Ja mam w poniedz mieć glukoze ale przeloze, bo chora teraz jestem i osłabiona. Jakaś infekcja wirusowa mnie dopadła :(

Daria mi też brzuch nisko leży, mam nadzieję ze się podniesie jeszcze. a co do leków to pewnie masz na myśli fenoterol-masakra z tym lekiem, myslałam że na zawał zejde w szpitalu jak mi klatke zgniatało :baffled:

No właśnie ja też nie wiem jak to jest z tym położeniem. Ile dziecku potrzeba czasu żeby się przestawić główką w dół... hmm Pewnie im później tym gorzej, bo coraz mniej ma miejsca.

reklama
Do góry