reklama
Dziewczyny czy to możliwe żebym słabo czuła ruchy Maleństwa? Chyba jestem głupia, ale nie potrafię ich rozpoznać. A to moja pierwsza ciąża i strasznie się stresuje czy wszystko ok. Mam łożysko na przedniej ścianie i to też podobno może mieć wpływ na odczuwane ruchy. Jutro idę do lekarza i na pewno będę miała badane tętno dziecka... Mam nadzieję że jutro wszystko się wyjaśni, bo już zaczynam się stresować :-(
a powiedz mi masz duzy brzuch? bo jaksie ma duzy brzuch i np duzo wod dziecko jeszcze nie jest takie duze to malo czuc ruchow , ja np ruchy dziecka czuje bolesnie i widocznie kto sie na mnie spojrzy to widzi jakies kopniaki na brzuchu ale ja mam taki normalny brzuch i duzo wod lekarka mowila ;/
Edda - ja ruchów nie liczę. Lekarz mi nic nie mówił na ten temat. Pyta tylko zawsze czy te ruchy odczuwam w ogóle. Mi się wydaje że czasem mój synuś robi 40 ruchów na godzinę w każdym razie czuję go na tyle często i mocno że chyba jest wszystko OK
Karolina1987W
Fanka BB :)
Ja nie mam duzego brzucha, a kopniaki poczylam bardzo wczesnie jak na pierwsza ciaze bo w 18tyg. Teraz wyraznie czuje jak maly sie przekreca, kopie i ma czkawke ale nie jest to bolesne
BBAnna super że z synkiem dobrze ;-)
ja ruchy czuje i to dużo bardziej niż z Kacprem ale to może też przez łożysko bo w pierwszej ciąży było na ścianie przedniej a teraz jest na tylnej, czasami jak kopnie to aż za boli ale najbardziej przeraża mnie to że podobno jak w brzuchu jest aktywne o stałych porach to po urodzeniu mu tak zostaje a moje bobo najbardziej daje czadu po 21 ;-)
ja ruchy czuje i to dużo bardziej niż z Kacprem ale to może też przez łożysko bo w pierwszej ciąży było na ścianie przedniej a teraz jest na tylnej, czasami jak kopnie to aż za boli ale najbardziej przeraża mnie to że podobno jak w brzuchu jest aktywne o stałych porach to po urodzeniu mu tak zostaje a moje bobo najbardziej daje czadu po 21 ;-)
madzioludek
Zaciekawiona BB
Lutowe mamuśki, czy znajdę tu jakąś towarzyszkę niedoli z cukrzycą ciążową? Dowiedziałam się wczoraj i jestem przerażona..
edda89
Z tego co wiem, koleżanka Selerowa też ma. Ja jeszcze przed badaniem... też jestem ciekawa...
Patrycja89
Mama Kubusia
Ja dziś byłam u lekarza, na szczęście cukrzycy nie mam, wynik 89, ale ja mój organizm cały czas intensywnie trenuje w kwestii słodkiego więc on przyzwyczajony ;P Malutka waży 880g i w końcu przepływy w tętnicach macicznych są ok
gabi84
patrycja - super że na wizycie ok :-)
Ja chyba ostatnia będę miała tą glukoze (o ile w ogóle będę miała) bo wizytę mam dopiero 18 listop. a do tej pory gin nic nie wspominał, więc ciekawe czy będzie kazał robić po tej wizycie
Ja chyba ostatnia będę miała tą glukoze (o ile w ogóle będę miała) bo wizytę mam dopiero 18 listop. a do tej pory gin nic nie wspominał, więc ciekawe czy będzie kazał robić po tej wizycie
reklama