reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

BB_Anna dobrze, że wszystko ok :). Powiedz mi liczysz już ruchy ? Rzeczywiście jest ich co najmniej 10 na godzinę?

Ja przed chwilą sobie weszłam na forum Styczniówek i tam dziewczyna już prawie rodzi. Masakra gdzie wejdę, to same złe wiadomości o porodach...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny czy to możliwe żebym słabo czuła ruchy Maleństwa? Chyba jestem głupia, ale nie potrafię ich rozpoznać. A to moja pierwsza ciąża i strasznie się stresuje czy wszystko ok. Mam łożysko na przedniej ścianie i to też podobno może mieć wpływ na odczuwane ruchy. Jutro idę do lekarza i na pewno będę miała badane tętno dziecka... Mam nadzieję że jutro wszystko się wyjaśni, bo już zaczynam się stresować :-(

a powiedz mi masz duzy brzuch? bo jaksie ma duzy brzuch i np duzo wod dziecko jeszcze nie jest takie duze to malo czuc ruchow , ja np ruchy dziecka czuje bolesnie i widocznie kto sie na mnie spojrzy to widzi jakies kopniaki na brzuchu ale ja mam taki normalny brzuch i duzo wod lekarka mowila ;/

Edda - ja ruchów nie liczę. Lekarz mi nic nie mówił na ten temat. Pyta tylko zawsze czy te ruchy odczuwam w ogóle. Mi się wydaje że czasem mój synuś robi 40 ruchów na godzinę :) w każdym razie czuję go na tyle często i mocno że chyba jest wszystko OK

Ja nie mam duzego brzucha, a kopniaki poczylam bardzo wczesnie jak na pierwsza ciaze bo w 18tyg. Teraz wyraznie czuje jak maly sie przekreca, kopie i ma czkawke ale nie jest to bolesne

BBAnna super że z synkiem dobrze ;-)

ja ruchy czuje i to dużo bardziej niż z Kacprem ale to może też przez łożysko bo w pierwszej ciąży było na ścianie przedniej a teraz jest na tylnej, czasami jak kopnie to aż za boli ale najbardziej przeraża mnie to że podobno jak w brzuchu jest aktywne o stałych porach to po urodzeniu mu tak zostaje a moje bobo najbardziej daje czadu po 21 ;-)

Lutowe mamuśki, czy znajdę tu jakąś towarzyszkę niedoli z cukrzycą ciążową? Dowiedziałam się wczoraj i jestem przerażona..

Ja dziś byłam u lekarza, na szczęście cukrzycy nie mam, wynik 89, ale ja mój organizm cały czas intensywnie trenuje w kwestii słodkiego więc on przyzwyczajony ;P Malutka waży 880g i w końcu przepływy w tętnicach macicznych są ok :)

patrycja - super że na wizycie ok :-)

Ja chyba ostatnia będę miała tą glukoze (o ile w ogóle będę miała) bo wizytę mam dopiero 18 listop. a do tej pory gin nic nie wspominał, więc ciekawe czy będzie kazał robić po tej wizycie :sorry:

reklama
Do góry