reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

reklama
Moja kolezanka wlasnie urodzila corcie, a ja siedze i mysle, ze jeszcze tyle czasu zostalo zanim zobacze mojego krasnala. Normalnie zazdroszcze jej, ze ma juz porod za soba i malutka jest juz przy rodzicach:)

Hej kochane!Ja na ostatniej wizycie nie miałam robionego usg ale mam zdjęcie i nagranie z poprzedniej wizyty połówkowej to postaram się Wam dziś wieczorem wstawić fotkę. Na środowej wizycie sprawdzałyśmy szyjkę -wsio ok i wyniki badań, glukoza po 2h 104 więc mogę dalej jeść słodkie ;) Jedyne co to w moczu wyszło dość sporo leukocytów co wskazuje na stan zapalny, przez 10 dni urosept, herbatki z żurawiny, suszona żurawina i ponowne badanie. Kolejną wizytę mam pod koniec listopada. Śliczne są Wasze maleństwa, fajnie, że mamy w obecnych czasach możliwość podejrzeć nasze bąble. :)

No i dupa:-(cukrzyca jak ta lala :-(Wartości takie, że prawdopodobnie na starcie dostanę insulinę. Zaraz będę szukała diabetologa, bo muszę jeszcze w tym tygodniu iść na wizytę.
Ale jestem wściekła. Gin próbował mnie pocieszać, ale jak zwykle szło mu to kiepsko. No bo kurcze od początku niemal ciąży trzymam dietę i co?
Poza cukrzycą wszystko inne ok. Żelaza ciąg dalszy.

verita czuję się bardzo dobrze...chociaż nie wiem jak się powinnam czuć:-(ale nie czuję w jakiś szczególny sposób, że cukier spada czy rośnie - nie mam napadów senności, ani też nie wiadomo jakiej werwy i zapału do pracy.
Zapisałam się już na jutro na wizytę.

reklama
selerowa - nie łam się, dasz radę!!!!!!!!!!! fakt będziesz musiała się przyzwyczaić do nowego odżywiania. Moja koleżanka też miała cukrzycę ciążową i jak urodziła to minęla. Pomyśl że to tylko jakieś 3 miesiące no i to dla dobra bąbelka. Dasz radę!!!!!
A jaki miałaś wynik cukru jeśli mogę zapytać?

Do góry