reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

reklama
Tak się przyjmuje że III trymestr zaczynami z 28 tygodniem :)
U mnie za tydzień.
Coś takiego mam:

Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.

Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

a ja mam aplikacje az 3 na telefon i one icza wszystko za mnie :-D, nawet sie nie martwie ktory to tydzien bo zerkne i wiem.
zapisana juz jestem na 3d w krakowie ale nie wiem za bardzo po co,czy oni cos jeszcze badaja w 28 tyg? czy to tylko bedzie wywalenie kasy dla wlasnej ciekawosci bo slyszala ze twarz dziecka widac jak na fotce, prawdziwa?

No właśnie różne strony różnie podają. Przyjmijmy że od 28 tygodnia ;-) czyli jeszcze mam 2 tygodnie II trymestru.
Verita ja w sumie nie wiem czy coś jeszcze wybadają, na pewno podstawy czyli zmierzą, sprawdzą bicie serca, mogą paluszki policzyć ;-) ewentualnie zbadać pępowinę, łożysko.

reklama
verita no właśnie tak chyba tak jak pisze małkus sprawdzą ogólnie maluszka i to raczej już dla ciebie żeby sobie pooglądać dzidzie. Ale fajna sprawa 3D a 4D to już rewelacja, oczywiście o ile maluszek dobrze się ułoży. Ja z pierwszym synkiem byłam prywatnie na 3D i był tak ułożony że przez buźke przechodziła pępowina i nie widziałam twarzy a to raczej najważniejszy widok na który czekamy. Mam zdjęcia, płytke ale synek nie chciał się pokazać więc tylko wywaliłam kase, bo pomiarów żadnych już wtedy nie miałam. Ale warto :-):tak: pamiątka jest.

Do góry