reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Kasoku masakra :wściekła/y:że tacy ludzie w ogóle leczą :wściekła/y: trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ;-)

Ja dziś byłam na wizycie ważę 67,5kg ale w butach i ubraniu tak więc pewnie wyjdzie koło 66 kg. Z dzidzią ok tętno 140 szyjka twarda zamknięta co najważniejsze , glukoza wyszła super, następna wizyta 26.11 ale już w szpitalu bo Pani dr przestaję przyjmować w przychodni trochę mi to nie na rękę bo będę miała dalej no ale co zrobić. Kolejne Usg ok 30 tyg

reklama
Kasoku wspolczuje, musialas sie sie niezle zdenerwowac...:(
Magdzik super, ze wszystko idzie dobrze:)

Ja mialam wizyte w pn, wszystko dobrze bylo hemoglobina wysoka. Tylko u mnie lekarka wspomniala, ze nie tyje zbytnio, ale powiedziala, ze poki moje wyniki sa dobre to w porzadku. Mam na plusie niecale 1,5kg wiec nie duzo, no coz taki urok tej ciazy, za to brzuszek ciut urosl:) Oby tylko nie bylo tak, ze po porodzie bede wazyc mniej niz przed ciaza... Moja mama tak miala po ciazy blizniaczej...a ze drobna jest i mam to po niej, to wygladala z lekka strasznie:) brzuszek moze za miesiac bedzie gotowy na sesje ciazowa zeby juz byl widoczny konkretnie:)
Co do glukozy to nie mam jej miec:)

Ja mam wizyte w przyszlym tygodni ale tylko USG u technika usg, a potem 18.11 bo musi zaswiadczenie mi wydac na lot samolotem, bo po 28tyg to linie wymagaja...i 22.11 lece do PL:)

Kesti czyli wszystko w porządku i to najważniejsze. My tu się martwimy, że po ciąży będziemy strasznie, ale grubo wyglądać a Ty chudo ;-) Ale racja, w tę i w tę stronę niedobrze to wygląda. A na długo do PL przylatujesz?

Na 5 dni, niestety krotko, ale chce choc na chwile odwiedzic rodzinke:) Troszke meczaca bedzie podroz...Bo mam przesiadke Helsinki-Wawa-Gdansk, bo rodzine mam na polnocy:) Zabieram synka ze soba to maz zostanie sam choc raz:) Chce tez odwiedzic dziadkow, bo w swieta jednak nie bede z Nimi, na szczescie moi rodzice przylatuja do Nas, chociaz tyle:)

Rzeczywiście przesiadka nie za ciekawa, trochę po prostu nie po drodze ;-) Ale mniejsza, ważne odwiedziny. Krótko, bo krótko, ale dobrze, że uda się spotkać z rodziną :-) A mąż da radę. Skoro raz to chociaż odpoczniecie od siebie i powitanie będzie fajne ;-)

Kasoku masakra, nawet nie wiem co napisac:/ ja bym chyba szalu tam dostala:/
Kesti zazdroszcze wyjazdu, odpoczniesz troszke i spotkasz sie z rodzina
Magdzik ciesze sie, ze wizyta udana:)
Ja mam na plusie 3kg, a wizyte z polozna mam dopiero 22listopada

reklama
Kasoku - jestem w szoku :szok:
Ja miałam wczoraj wizytę, rozpoczęłyśmy już 25 tyd, mała rośnie waży prawie 800g i termin nam się przesunął na 14 luty, brzuszek rośnie a u mnie już 5kg na plusie. Nie ma co się bać glukozy, jest strasznie słodka ale da się przeżyć, mi pielęgniarki wkroiły cytrynę i można popijać wodą, najgorsze jest to czekanie. Obejżeliśmy sobie dokładnie serduszko bo na poprzednim usg moja wiercipiętka się zasłaniała. Wyniki dobre, tylko niska hemoglobina wyszła w morfologi więc muszę zastosować sobie dietę bogatą w żelazo.

Do góry