reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Cześć kobitki:)
Feelis to Ty chyba pytałaś czy ktoś chodzi do dwóch lekarzy? ja się właśnie nad tym zastanawiam bo chodzę na NFZ i w gabinecie nie ma usg jak na razie miałam zrobione 2 usg w tym jedno to badania prenatalne. Następne usg to dopiero ok 20 tygodnia więc strasznie długo. Zastanawiam się czy nie pójść prywatnie jeszcze. Czy Ty też masz podobną sytuację?

no własnie w przychodni nie ma usg w gabinecie. Teraz w poniedziałek idę na nfz bo lekarz wrócił z urlopu. Biorę ze sobą zdjęcie usg robione prywatnie i wezmę też wyniki badań (też przepisane i zrobione prywatnie w ramach luxmedu). Mam nadzieję, że lekarz jak zauważy że należę do luxmedu to nie będzie burczał.... że po co do niego w takim razie chodzę :confused:

Najwyżej mu powiem, że mam do niego zaufanie i chcę nadal do niego chodzić :-D

Jeszcze mam pytanie do dziewczyn pracujących przy kompie- pytałyście się lekarza czy możecie 8 godz. dziennie pracować? podobno 4 godz. to max. Mąż mówi że mam zagadać z lekarzem że jakby co to da mi zwolnienie lekarskie, bo nie ma opcji żebym pracowała krócej albo na innym stanowisku :-(

feelis- generalnie zadnych badan naukowych potwierdzajace szkodliwosc komputerow na plod nie ma dlatego tez chyba nie ma ograniczen jesli chodzi o prace przy komputerze, natomiast rozumiem twoj niepokoj bo 8h przed monitorem siedziec tez bym nie chciala musisz zapytac lekarza

heloł...

Ja już po wizycie.... i tak.. maluszek zyje TO najwazniejsze :) jest niby wszytsko ok, wg usg nadal o 2 dni młodszy....
Mam tez skierowanie do szpitala , lekarz twierdzi, ze musze zbadac elektrolity skoro tyle schudłam i tyle wymiotuje...uwaza ze jestem odwodniona....
No i mam dylemat... bo zmaluszkiem jest wszystko ok, elektrolity cykłam prywatnie zapłaciłam całe 9zł... a w domu Asia chora i niemąż chory....

feelis jak dostarczysz do pracy zaświadczenie od lekarza o ciąży to jesli masz prace przy monitorze, to ma możesz pracować przy kompie 4 h a reszte pracodawca powinien dać Ci zajęcia, które nie spędzisz przy komputerze, jeśli takowych nie ma puszcza Cie po 4 h do domu a normalnie dostajesz pensję jakbyś pracowała 8 h. Wiem co mówię, bo jestem Bhp-powcem :)

Mysiak, pamiętaj, że teraz to Ty jesteś najważniejsza a mąż i córa sobie poradzą.

Mysiak ja mialam skierowanie od lekarza na elektrolity do szpitala w pierwszej ciazy.I to juz po 8 tygodniu.Ale jak poszlam do innego to zlecil w przychodni i stwierdzil rozbrajajaco,ze niektore tak maja i tyle.Teraz lekarz mowi zeby duzo pic i po skierowanie zglosic sie jesli 24h nie przyjme ani jedzenia ani plynow.Spokojnie-ale sprawdzic trzeba!

reklama
hej dziewczyny...no własnie będe chodzi tak, zeby o tym nie wiedzieli, bo zeby dostac skierowanie to sądze, ze lekarz musi prowadzi moja ciązę, wiec automatycznie muszę miec karte...
trudno, będę miała dwie, a przy porodzie pokaże, albo dwie albo jedna i już, o to się będę martwi później, na razie chcę miec taka opiekę jaka mi sie należy

mysiak, trzymam kciuki

Do góry