reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

no niby OM mam na 26.05... ale jestem w stanie uwierzyć, że urodzę 8/06 bo córę też przenosiłam. A najlepsze, że wtedy miałam 2,5 cm rozwarcia i trochę skróconą szyjkę (i skurcze) więc jeśli przy takich objawach urodziłam po terminie to teraz gdy brak jakichkolwiek zwiastunów (no poza skurczami) porodu, to jestem skłonna uwierzyć, że będę czerwcówką.

reklama
hehehe, ja wg OM termin mam na jutro, a dziś z okazji ktg dowiedziałam się że brak oznak porodu,bo szyjka twardzielka, więc termin wg usg jest bardziej prawdopodobny:tak: po prostu miałam długie cykle, dlatego lekarze patrzą na ten drugi termin:blink:

Nie nie nie, nie wierzcie USG! (jaki rym;-)) Moja Łusia miała ważyć już 3600 przecież, a urodziła się 2790... Wprawdzie chyba wagę zawyżyła długaśna kość udowa, ale mimo wszystko, kilogram to bardzo dużo. Ja się przeraziłam, gdy zobaczyłam, jak jest maleńka :no:(wiecie, sama mam 180 cm, więc spodziewałam się dużego dziecka)

Mój pierworodny miał ważyć 3600 a wyszło 4300 - kolosalna różnica, zwłaszcza przy partych :dry:, dlatego podchodzę teraz z lekką rezerwą do wymiarów drugiego

u mnie na wizycie też nie było mierzenia, bo dr też był zdania, że dziecko jest już za duże, by pomiary były wiarygodne, ale twierdził, że nie powinnam mieć problemów z urodzeniem sn, więc jestem dobrej myśli :)

Kolorowa
nazbierało się u Ciebie trudnych spraw, i życzę Ci sił, by to wszystko ogarnąć i by zakończyło się szczęśliwie :tak:

Ja po wizycie i u mnie wszystko ok czyli żadnego przyspieszania nie będzie. Kasia waży 3300 g, wód płodowych sporo, przepływy, tętno ok, łożysko ok. Szyja w połowie skrócona, miękka, odgięta i rozwarcie na 2-3 cm. Masażu za bardzo nie było, było małe odklejanie pęcherza płodowego, ale nie bardzo, bo nie chciał mi na siłę gin poszerzać rozwarcia... Do szpitala na KTG w niedzielę na 11:00 jestem umówiona a na oddział uwaga uwaga...dopiero 19 maja...

ło matko... czemu nie chcą pośpieszyć dzieciaczka? Waga jest dobra. Cierpliwości życzę xx
W UK w ogóle nie szacują wagi, robią tylko pomiary długości. Może i lepiej bo widze że te USG sobie można w żyć upchnąć.

Ostatnia edycja:
Magart - dziwne... Wydaje mi się ze nie wytrzymasz do 19stego z 3 cm rozwarciem. Mnie masaż szyjki jutro czeka, wizytę mam o 14 w szpitalu. Nawet nie wiem co mnie będzie czekało czy mnie w ogóle pod KTG podłącza... Szkoda ze masaż szyjki Ci nic nie dał... I se dalej musisz czekać, no ale kto wie może cię coś ruszy. ; )

Wiecie co ja już przeszłam jedno wywoływanie i jeśli wszystko będzie w porządku a ja nie będę wykończona to niech będzie ta 10 doba po terminie na wywołanie. Nie spieszy mi się do oksytocyny... wręcz przeciwnie. Aczkolwiek baaardzo chciałabym być już po. Podobno mam nie dotrwać do 19, ale ja jakoś we wróżby nie wierzę :no:

reklama
Do góry