reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

to jak ty wiesz gdzie masz tą szyjkę to sobie ją masuj, przecież to ponoć wywołuje poród ... Ejj w takim układzie wychodzi na to że podczas seksu facet stuka w czoło biedne dziecko ....:szok:

reklama
do głowy by mi nie przyszło samej próbować cokolwiek badać :-p
a Rysia mi lekarz mówił że wagę dziecka szacuję się na podstawie długości kości udowej, a w cukrzycy może być dziecko grube po prostu więc należy oprócz tej kości zbadać także czy główka i brzuszek mają podobną wielkość, bo jak brzuszek sporo większy znaczy że klusek będzie....

Hej, ja już po wizycie... z Mała wszystko w porządku.. waży pomiędzy 3000g, a 3400g więc jak poczeka jeszcze 3 tyg to 4kg będzie ważyć:baffled: Szyjka jednak jest nieznacznie skrócona więc się zapowiada na to, że sobie jeszcze poczekamy. W dodatku ciśnienie miałam wysokie, bo 160/80, obrzęki wielkie, zwiększona dawka leków na nadciśnienie, jutro mam zrobić GBS, w poniedziałek bad. moczu, we wtorek ktg. Ze względu na ciśnienie mam tyłka z łóżka nie ruszać, leżeć, nic nie robić, odpoczywać :/ super.... Gdyby bolała mnie głowa, pojawiły się mroczki przed oczami od razu do szpitala na obserwację.... Na samą końcówkę musiało się zj***ać...
W dodatku jak jechaliśmy na wizytę to się nam sprzęgło zaczęło psuć, nie chciało odskoczyć jak się zdejmowało z niego nogę:/ a 2 dni temu był na przeglądzie u mechanika i wszystko było ok:/ jak się psuje to już wszystko naraz:/

chmurka - no ja pytałam wczoraj na wizycie, to stwierdził że brzuszek jest trochę ponad normę, ale że jeszcze się mieszczę w granicach i nie ma przeciwwskazań do porodu SN (ku mojej uciesze) i że nawet przy wyrównanej cukrzycy zawsze tego brzucha jest więcej:blink:. Natomiast jeśli chodzi o pomiary to powiedział mi, że na tym etapie ciąży już nie mierzą, bo dziecko jest duże :)confused:). Ja już nic nie wiem, tylko że chyba mnie na patologii zostawią po 15-tym i będą wykurzać małego termita z domku na siłę, bo ten lekarz mi tak namieszał, że się pogubiłam:-D

Moj syn zostal dzis dokladnie pomierzony:confused: No bo zeby wage okreslic trzeba pomierzyc dziecko...
Chmurka - a ja slyszalam, ze na podstawie dlugosci kosci udowej szacuje sie wzrost dziecka...
I wg tej teorii moj syn ma jakies 52cm wzrostu i 3400 wagi... I tak jak ty Kolorowa chcialabym zeby porod odbyl sie jak najszybciej,zeby mlody za bardzo nie przytyl:dry: A i tak na moich pomiarach jest +/- 500g:szok:

Też dzisiaj byłam u gina. Brzuch wciąż wysoko, główka ułożona w dół, ale wciąż wysoko... Szyjka cała i zdrowa, zero rozwarcia. Jak to lekarz powiedział "nie widzę zbliżającego się porodu" :wściekła/y:
USG wykazało że dzieć waży ok 3200 (+/- 400g)... a wielkość brzuszka, nóżki itp przewiduje termin porodu na 8 czerwca!!!!
czadowo! Więc chyba zaraz zapiszę się na forum czerwcówek... :-p:baffled:

U mnie na usg wyszła data porodu na 26.05. Jak zawsze do tej pory pomiary Dziecka wychodziły o 2 tyg starsze niż wiek ciąży tak teraz się wyrównało i wszystkie wymiary są na 37tc... a już miałąm nadzieję, że faktycznie 2 tyg. przed terminem urodzę... ehh.. nawet nic za bardzo nie mogę robić żeby przyspieszyć, bo mam się oszczędzać przez to ciśnienie...

ardzesh a wg @ na kiedy masz termin??

reklama
Do góry