reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

to jak ty wiesz gdzie masz tą szyjkę to sobie ją masuj, przecież to ponoć wywołuje poród ... Ejj w takim układzie wychodzi na to że podczas seksu facet stuka w czoło biedne dziecko ....:szok:

reklama
do głowy by mi nie przyszło samej próbować cokolwiek badać :-p
a Rysia mi lekarz mówił że wagę dziecka szacuję się na podstawie długości kości udowej, a w cukrzycy może być dziecko grube po prostu więc należy oprócz tej kości zbadać także czy główka i brzuszek mają podobną wielkość, bo jak brzuszek sporo większy znaczy że klusek będzie....

Hej, ja już po wizycie... z Mała wszystko w porządku.. waży pomiędzy 3000g, a 3400g więc jak poczeka jeszcze 3 tyg to 4kg będzie ważyć:baffled: Szyjka jednak jest nieznacznie skrócona więc się zapowiada na to, że sobie jeszcze poczekamy. W dodatku ciśnienie miałam wysokie, bo 160/80, obrzęki wielkie, zwiększona dawka leków na nadciśnienie, jutro mam zrobić GBS, w poniedziałek bad. moczu, we wtorek ktg. Ze względu na ciśnienie mam tyłka z łóżka nie ruszać, leżeć, nic nie robić, odpoczywać :/ super.... Gdyby bolała mnie głowa, pojawiły się mroczki przed oczami od razu do szpitala na obserwację.... Na samą końcówkę musiało się zj***ać...
W dodatku jak jechaliśmy na wizytę to się nam sprzęgło zaczęło psuć, nie chciało odskoczyć jak się zdejmowało z niego nogę:/ a 2 dni temu był na przeglądzie u mechanika i wszystko było ok:/ jak się psuje to już wszystko naraz:/

chmurka - no ja pytałam wczoraj na wizycie, to stwierdził że brzuszek jest trochę ponad normę, ale że jeszcze się mieszczę w granicach i nie ma przeciwwskazań do porodu SN (ku mojej uciesze) i że nawet przy wyrównanej cukrzycy zawsze tego brzucha jest więcej:blink:. Natomiast jeśli chodzi o pomiary to powiedział mi, że na tym etapie ciąży już nie mierzą, bo dziecko jest duże :)confused:). Ja już nic nie wiem, tylko że chyba mnie na patologii zostawią po 15-tym i będą wykurzać małego termita z domku na siłę, bo ten lekarz mi tak namieszał, że się pogubiłam:-D

Moj syn zostal dzis dokladnie pomierzony:confused: No bo zeby wage okreslic trzeba pomierzyc dziecko...
Chmurka - a ja slyszalam, ze na podstawie dlugosci kosci udowej szacuje sie wzrost dziecka...
I wg tej teorii moj syn ma jakies 52cm wzrostu i 3400 wagi... I tak jak ty Kolorowa chcialabym zeby porod odbyl sie jak najszybciej,zeby mlody za bardzo nie przytyl:dry: A i tak na moich pomiarach jest +/- 500g:szok:

Też dzisiaj byłam u gina. Brzuch wciąż wysoko, główka ułożona w dół, ale wciąż wysoko... Szyjka cała i zdrowa, zero rozwarcia. Jak to lekarz powiedział "nie widzę zbliżającego się porodu" :wściekła/y:
USG wykazało że dzieć waży ok 3200 (+/- 400g)... a wielkość brzuszka, nóżki itp przewiduje termin porodu na 8 czerwca!!!!
czadowo! Więc chyba zaraz zapiszę się na forum czerwcówek... :-p:baffled:

U mnie na usg wyszła data porodu na 26.05. Jak zawsze do tej pory pomiary Dziecka wychodziły o 2 tyg starsze niż wiek ciąży tak teraz się wyrównało i wszystkie wymiary są na 37tc... a już miałąm nadzieję, że faktycznie 2 tyg. przed terminem urodzę... ehh.. nawet nic za bardzo nie mogę robić żeby przyspieszyć, bo mam się oszczędzać przez to ciśnienie...

ardzesh a wg @ na kiedy masz termin??

reklama
Do góry