reklama
Hej Wam Wczoraj mialam wizyte: bole miednicy to kosci ktore sie za bardzo rozchodza, a nie powinny az tak, moze byc problem przy sn, wiec dzis umawiam sie na wizyte do dr Jakiela i zamawiamy planowana cc- za duzo juz jest przeciwko sn, niestety. Cala noc nie moglam spac, myslalam co wybrac itd. Do tego znow ta miednica nie dala prawie sie przekrecic koszmar jakis.Mała nadgania wazy juz 2100 dr KArwacka powiedziala ze za 2 tyg moge rodzic, powinna miec wtedy 2400-2600 wagi. podobno bedzie chuda a dluga Reszta na usg ok, nozka dogonila do normy,gdzies tam jest minimalnie za malo (w jednym miejscu wód) ale to pikus Nadal jest tez miedzy 10-50 centylem wagi ale to tez spoko. Mam odstawic nospe, gadalysmy o tym kiedy jakie leki odstawic po porodzie, wizyte u niej mam za 2 tygodnie. Mam sie mocno oszczedzac, ale moge wstawac troche i nawet moge w ndz wyjatkowo do szkoly. Szyjka sie skrocila na 2,29, ale dr powiedziala ze jak przez miesiac to super. Byla bardzo ze mnie zadowlonoa, mowi ze nie bylo tak od 3 wizyt. Nic praktycznie nie przytylam, no waga pokazala 100g wiecej tylko ,a mala tak ladnie urosla jestem zadowolona i jakos powoli godze sie z ta cc. hm, czy cos jeszcze...mała nas nastraszyla, bo miala w raczce jakby jeden palec inny, jakby go pol bylo, ale okazalo sie ze trzyma pępowinke i oczywiscie znow byla mowa o ogromnej ilosci wlosow ;P rozmawialam tez o naszym szpitalu z dr,rece jej opadaly...No to chce rodzic na Czerniakowskiej w Wawie i jak sie uda dostac do Jakiela to bede miec cc. Ciekawe jaki termin...A jak zaczne rodzic wczesniej to nic, pokaze papier od niego i zrobia mi cc. Moze to rozsadniejsze w moim przypadku, na pewno bezpieczniejsze dla małej, no i dr niby nie mowi wprost ze ta cc powinna byc bo moglabym "sprobowac" naturalnie, ale ewidentnie na kazdej wizycie o tym mowi...mowi tez ze to pomoze tam w pisztalu bo Jakiela sie wszyscy boja i bede uwazana za jego prywatna pacjentke, to prof. dr. hab.n.m. wydal 290 publikacji i ogole jest tam Ordynatorem wiec nikt go nie ma prawa podwazyc. No to chyba tyle Chyba ze o czyms zapomnialam. Reszta to mniej wazna
ALG
Fanka BB :)
ALG ooooo ja Cie...jaki tluscioszek Gratuluje udanej wizyty!!:*
Fakt na USG było widać takie fajne okrągle polisie wyglądał słodko ... ah jak ja się cieszę że już niedługo będzie ze mną po tej stronie brzucha
A tą wagą się nie przejmuje bardzo. Pani dr. powiedziala ze obwód brzuszka jest spory bo brzuszek pełniutki świeżo po jedzeniu i dodatkowo jest te +/- 10% błędu pomiaru. Wg. niej w dniu porodu powinien miec max 3500g.
Dziewczyny "szpitalne" - ja wiem że pewnie trudno tak leżeć, ale pomyślcie... jeszcze chwileczkę, jeszcze momencik i maleństwa będą z Wami :-)
kolorowa20
Trzymam kciuki za pobyty w szpitalu! I tez mi się wydaje, że od przyszłego tygodnia powoli zaczniemy się rozpakowywać :-)
eklerkaa
Aisha - zazdroszczę Ci tej cesarki! super ze już wiesz co i jak i KIEDY!
Movika, aneta - współczuję szpitala...
kartagina, ALG, sun - super. Już niedługo będziemy mieć kolejne maluszki
Movika, aneta - współczuję szpitala...
kartagina, ALG, sun - super. Już niedługo będziemy mieć kolejne maluszki
Mdła
Do startu,gotowe,STAAAART!
Wszystkim gratuluje udanych wizyt.
Dziewczyny szpitalne:duzo cierpliwosci i pozytywnego myslenia!Juz naprawde niedlugo!
Ciekawe ktora pierwsza?Juz te wizyty u lekarzy coraz bardziej przyblizaja terminy.Ja sie nawet nie polapalam a od wczoraj witam 38tc.Nawet wg terminu z USG.
Dziewczyny z dalszymi terminami-nie martwcie sie!Jak juz sie ruszy to pewnie tez czas bedzie szybciej lecial od razu!
Wszystkim gratuluje udanych wizyt.
Dziewczyny szpitalne:duzo cierpliwosci i pozytywnego myslenia!Juz naprawde niedlugo!
Ciekawe ktora pierwsza?Juz te wizyty u lekarzy coraz bardziej przyblizaja terminy.Ja sie nawet nie polapalam a od wczoraj witam 38tc.Nawet wg terminu z USG.
Dziewczyny z dalszymi terminami-nie martwcie sie!Jak juz sie ruszy to pewnie tez czas bedzie szybciej lecial od razu!
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Mdła a ty jakąś kontrolę masz w najbliższym czasie? Czy wszystko się uspokoiło?
citrus
Wróciłam od lekarza!
Próbka na GBS pobrana, tętno sprawdzone (dzisiaj bez USG, bo i tak byłam nadprogramową pacjentką ). Dzidziuś nisko, wali mnie łepetynką w spojenie łonowe (momentami boli jak @$^%$%). Po skończonym 37. tygodniu (a kończę 21 kwietnia), mam iść na zdjęcie szwu (czyli pójdę 22 kwietnia w poniedziałek) i może być tak, że ze względu na niskie ułożenie Kluska urodzę szybciutko Tak czy siak lekarz nie zapisał mnie już na kolejną wizytę i powiedział, że ma nadzieję na spotkanie dopiero po porodzie, więęęęęęc... no nie mam wyjścia, muszę się wykluwać
Próbka na GBS pobrana, tętno sprawdzone (dzisiaj bez USG, bo i tak byłam nadprogramową pacjentką ). Dzidziuś nisko, wali mnie łepetynką w spojenie łonowe (momentami boli jak @$^%$%). Po skończonym 37. tygodniu (a kończę 21 kwietnia), mam iść na zdjęcie szwu (czyli pójdę 22 kwietnia w poniedziałek) i może być tak, że ze względu na niskie ułożenie Kluska urodzę szybciutko Tak czy siak lekarz nie zapisał mnie już na kolejną wizytę i powiedział, że ma nadzieję na spotkanie dopiero po porodzie, więęęęęęc... no nie mam wyjścia, muszę się wykluwać
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Cytryna super. Może jeszcze przed weekendem będziecie w domu .
reklama
ja w pon ostatnią wizytę mam u gin, wczoraj byłam u diabetologa i kazała nie dać się odesłać z IP i jechać 23.04....że mają mnie przyjąć i obserwować od 38 tc...i upierać się że coś się dzieję jeśli ktoś mi powie że mam wracać do domu zobaczymy.... 1,5 tygodnia jeszcze...