reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

Kartagina wiem że rzadko,ale może dlatego że już jedną taką ciąże mam za sobą więc wiem jak reagować,a mój gin przyjmuje codziennie więc w razie co zawsze mogę iść... tylko że daleko mam to wolę nie.luteine powiedział żebym brała tylko do 35 tygodnia,więc też już końcówka,od kiedy mam pessar szyjka stoi w miejscu więc też dobrze,jeszcze dwa dni i kwiecień:-)

reklama
Gratulacje udanych wizyt...;)

Aniaczek - to && kciuki i odpoczywaj z nasza reszta leżących mam. Nie jest łatwo tak leżeć ja na początku ciąży leżałam 5 tyg to mnie ch... strzelał. Miałam krwiaka obok pęcherzyka płodowego i w każdej chwili mógł się wylac razem z plodem, wolalam nie ryzykować brałam luteine i krwiak się wchłonął na szczęście ;)

Kartagina - raczej w moim przypadku to się sprawdza, chociaż nie wiadomo... Bo usg może sie mylić 500 g. Teraz myślę że urodze poniżej 3500, a będzie całkowicie inaczej już się nie nastawiam będzie takie jakie ma być i oby było zdrowe ;)

Aniaczek witaj wśród leżących. Już niedługo!
Ja moje skurcze wyciszam: 3x1 nospa, 2x2 luteina, ponad 400mg magnezu (5 tabletek Slow Mag, 6 tabletek asparginu). Na początku łykałam tylko aspargin, ale okazuje się że ma on tylko 17mg jonów magnezu w tabletce, podczas gdy slow mag 64mg. A ponieważ zapotrzebowanie na magnez w ciąży wynosi 350-400mg, to biorąc pod uwagę wchłanialność nie w 100% biorę tak końską dawkę i widać pomaga.

Dziewczyny trzymam kciuki, by wszystko dobrze się potoczyło u każdej z nas, już tak niedługo do godziny zero, niektórym z nas został niecały miesiąc :szok:, wierzę, że będzie dobrze, innej opcji nie przewiduję :tak:

Heloł :) Ja dziś wizytowałam, mały pokazał "jaja" w końcu, wazy ok 2kg, ma długie nozki na 33t4d, główka i brzuszek na 32t2d czyli prawie w terminie. szyjka 55mm, twarda, zamknieta, cs wydzielina nieładna, ale bez cech stanu zapalnego... do obserwacji :)

reklama
Do góry