reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Citrus- i kto tu ma grubałke?:-D Moj z koscia udowa tez 2tyg do przodu... To chyba po mnie ma, bo ja mam dlugie nogi:-D

Ewelinka - o matko!!! Jak to dziecko tak uroslo w tym brzuchu?!:szok:

Mavika - dobre wiesci, gratuluje;) To znaczy, ze nasze dzieciaczki podobnej wielkosci:) Kawaly chlopow:-D

Marciosz - gratki;)))

Dziewczyny wszystkim gratuluje udanych wizyt!
Kartagina a z Ciebie dumna wrecz jestem!Jeszcze lekarza zaskoczysz i za 2 tygodnie tez sie pojawisz na wizycie!A co :-)
Mysiaku Ty sie trzymaj.Niezle cie pokurczylo.Dobrze,ze na swieta w domku!
Nia,Framama jak to jest jak sie zna ta date?Bo to juz jakby troche mniej tego prochu w beczce,na ktorej sie siedzi :-) Chociaz tak naprawde zawsze moze nas dzidzia zaskoczyc(czego oczywiscie nie zycze!):-D
Z jednej strony bardzo sie ciesze i jestem bardzo podekscytowana jakby to juz jutro mialo byc no i fajnie bo troche moge zaplanowac co i jak z synkiem i dlugi wekend a z drugiej narasta stres zwiazany z cc ostatnio cc bylo nieplanowane i nie bylo czasu na myslenie o tym i planowanie... Ale zeby nie bylo decyzja byla i jest swiadoma jestem dobrze poinformowana i przekonana o slusznosci decyzji :)
gratuluje wszystkich dzisiejszych wizyt a ta waga sie nie przejmijcie ze czterokilowe dzieci urodzicie te dane sa wylacznie szacunkowe a granica bledu bardzo duza

u mnie brzuch nisko, szyjka się skraca ale póki co ok, twarda i trzyma, dziecię główką w dół, z wagą przybliżoną chyba tylko pomiarem głowy 2300 gram
żelazo dostałam do łykania bo hemoglobina 11,2
skierowanie do szpitala wypisane na 23.04, zobaczymy jak to wyjdzie...

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!

Wiktor waży 2200.
BPD 34,6
FL 35,4
HC 32,6
AC 32,0
Tętno 140
Łożysko tak jak trzeba
Ilość płynu odowdniowego podobno idealna

Teraz ja tętno: 120/80 2 kg na plusie od ostaniej wizyty.
Niestety od dziś dołączam do leżących, szyjka mi się skróciła od ostatniej wizyty i to sporo, nie wiem ile w cm, ale mam zakaz chodzenia i nakaz leżania. Także koniec z jeżdżeniem do pracy. Dostałam Fenotelon 6 x 1/2 tabletki co 4 godziny, plus isoptin 3 raz dziennie (łagodzi podobno skutki uboczne działania Fenka) poza tym globułki dopochwowe, które mam przyjmować co 3 dni.
Także moje 3 dniowe bóle podbrzusza jak na okres to było skracanie się szyjki!
Kolejna wizyta 08.04.2013 ze względu na to skracanie się szyjki. Gin mówi żebym najlepiej oczywiście wytrwała minimum do 37 tygodnia, oby!

Chmurka84 polecam jabłka w które na noc trzeba wibjać gwoździe i później te jabłka jeść, dzięki temu żelazo mi wzrosło z 9,9 na 12,1!

Ostatnia edycja:
chmurka - gratulacje :happy: A niskie żelazo to niestety norma w ciąży, ale poprawi się na pewno :tak:

aniaczek - gratulacje wspaniałych wymiarów Wiktora :tak:
A Ty oczywiście się oszczędzaj i ściskaj mocno nogi!

reklama
Aniaczek, jest mi bardzo przykro, że muszę to napisać, ale witaj wśród leżących!
Co można Ci poradzić? Nie przejmuj się, jeśli po Fenoterolu będziesz mieć skutki uboczne w postaci zadyszki, mrowienia rąk, czy kołatania serca, bo to mija po kilku dniach i później się już nie czuje. Isoptin jakoś rewelacyjnie nie działa... Szkoda strasznie, że tak wyszło :-(

A o szyjkę się nie martw, bo jeśli wyciszysz skurcze, ona sama się niejako wydłuży, bo macica będzie luźna :tak:

A ból na okres to skurcze, jak kiedyś napisała Kartagina, a to od skurczy skraca się szyjka. Ja dziś dodatkowo dostałam od gina zalecenie łykania no-spy właśnie ze względu na "okresowe" bóle (występowały mimo Fenoterolu!) i od rana chyba ani jednego nie zaliczyłam, tak więc moja antyskurczowa dawka wynosi w tym momencie 6x1/2 Fenka, 3x1 Aspargin i 3x1 No-spa.

Ktoś mi wytłumaczy, czym się różni twardnienie całego brzucha od tych "okresowych" bólów i czy w ogóle się różni? Bo mam wrażenie, że to dwa różne rodzaje skurczów...

Ostatnia edycja:
Do góry