reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

Julka - czop mi wyciągnął dr przy badaniu, więc jest dobrze...mam rozwarcie, więc to normalne, że jest gdzieś nisko, cieszę się, że sam się jeszcze nie rusza
a że leżę plackiem naprawdę i wstaję tylko do kibelka, też rzadko, bo nie mam parcia na pęcherz, to wytrzymuję
biorę co kilka godzin leki przeciwskurczowe i działa :happy2:

Eljar - no trzymam trzymam ;-) przed majówką nigdzie się nie ruszam :tak: wolę być ostatnia

reklama
Ja też mam dzisiaj wizytę ale dopiero wieczorem. Ullana chciałabym aby mój maluch też tak ładnie przybierał na wadze. A tłuszczu mam do wyssania trochę :p

dziewczyny, czy wiecie może jakie musimy zrobić badania w III trymestrze? oprócz usg, morfologii, badania ogólnego moczu i posiewu?

Famale,
kciuki za wizytę &&&&&&

julka GBS mialas robiony?? a tak to lwkarz decyduje.

edit:..dobra zalapalam gbs=posiew;-) a wlasnie ja jutro poznam wynik gbsa hmmmm ciekawe

Ostatnia edycja:
nie, GBS jeszcze nie miałam, ale to chyba ginekolog robi podczas wizyty, tak jak cytologię, czy się mylę? bardziej mi chodzi o takie laboratoryjne.. bo chce dostać skierowanie w lux-medzie za jednym razem na wszystko żeby nie biegać co chwilę i niepotrzebnie kolejki blokować a do lekarza i tak prywatnie chodzę, bo ciąża troszkę problemowa:-(

Ostatnia edycja:
Dobra wrociłam od ginki. Kocham tą kobietę. Nie denerwowała się, podeszła rzeczowo i spokojnie. Ogólnie plan ma taki jak ja. Teraz jeżdżę do niej na ktg 2-3 razy w tygodniu. Dziś miałam pierwsze, serduszko ok, tylko skurcze wychodzą jakieś. Szyjka dalej się skraca, ale nie rozwiera. Kazała brać nospę i luteinę. Po świętach idę na przepływy. A potem spowrotem do szpitala już do końca. Mówi, że raczej nie będą czekać z taką tykającą bombą do 40tc, tylko wyjmą małego jak najszybciej się da. Ona mi opisze dobrze na skierowaniu że ma być cc i nie ma innej opcji, nikt nie będzie ryzykował. Tak właśnie to sobie wyobrażałam. Teraz mi się lżej zrobiło. MUSI być dobrze! Mówiła też, że dzięki tym sterydom na płucka może się urodzić nawet za 2 tyg i też tragedii nie będzie.

mavika super wiesci i super babka z twojej gin!!!no to oby do swiat a potem to juz pod czujnym okiem "profesorkow" w szpitalu.A szyjke.mierzyla?dobrze bedzie:-D wyleguj sie kochanaB-)

reklama
Do góry