reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Dziewczyny – gratuluję udanych wizyt! Kessy – ale duża ta Twoja córeczka! :-D
Rysia – powodzenia u dentysty!

Byłam dzisiaj u lekarza i wszystko jest ok - szyjka zamknięta, długa. Serduszko pięknie biło :tak: Synek już ułożony głową w dół - choć to może się jeszcze zmienić. Wyniki krwi i moczu super.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie a w między czasie usg. Muszę się umówić i już doczekać się nie mogę :-D

Mavika to co opisujesz to stan przedomdleniowy, ja w swoim życiu tyle razy zemdlałam, że jestem mistrzem w odpływaniu. A dlaczego prawie zemdlałaś? Tego nie wiem. Ale omdlenia w ciąży się zdarzają, trzeba się szybko położyć, nogi w górę i głęboko oddychać, polać czoło wodą.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :tak:
Ja na ostatniej wizycie w czwartek nie miałam usg ale maly szaleje w brzuchu więc wszystko musi być OK :tak:
Najważniejsze co to sprawdzana była szyjka bo przez ostatnie 2 tyg. mam często skórcze brzucha i ból w pochwie. Szyjka jest zamknięta i dość długa ale krótsza niż ostatnio (o jakies 0,5cm wiec ma ok 3cm) dlatego mam jak najwięcej leżeć i brać nospę. Co prawda mogę chodzić ale staram się sporadycznie wstawać i raz na dwa dni wyjść na spacer na 30 min w czyms towarzystwie tak na wszelki wypadek.

Przez to wszystko dopadła mnie jakaś deprecha :zawstydzona/y:

Następna wizyta 11.04 i mam koniecznie do tego czasu wytrzymać bo to bedzie wtedy 38 tydzień...

reklama
ALG dwa tygodnie zleca raz dwa a potem rodzic mozesz:-D Dobrze jest!Super!!Co do deprechy tez czasami mnie taki dol zlapie ze nic tylko wyje nad soba...:dry:A gdzies ty byla jak cie nie bylo??Juz sie zastanawialam gdzie cie wcielo!

mavika nie daj sie!!:)kciuki!!

Do góry