reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
ALG wyglada na to,ze jestesmy w takiej samej sytuacji :tak: Damy rade bez problemu.Nie ma to jak sie polozyc idealnie przed swietami :-) Szyjke masz i tak super!Wiec bez stresow.Byle do nastepnej wizyty!
Mavika nie boj sie nic.Chyba kazdy wie jak wyglada opieka szpitalna.Stres by ci bardziej zaszkodzil niz to lezenie pomoglo.Lekarz musi sobie zdawac z tego sprawe!

Niby wiem, ale ona poza prywatną praktyką też pracuje w tym szpitalu w którym byłam...No nic, w końcu to ja płacę i ja wymagam. A ona jest empatyczną kobietą więc może mnie nie zlinczuje. Najwyżej jak uzna że jednak powinnam leżeć tam to wrócę po świętach. Zrobię wszystko dla tego małego skrzata. Już chcę iść na dopplera za 200zł żeby tylko wiedzieć że nic się tam nie zaciska...

Ja też leżę dziewczynki.

fajnie, że wszystkie wizyty udane :-)

ALG - Twoja szyjka 3 cm, to normalna długa szyjka :tak: nie wiem czym Ty się martwisz :confused:
na tym etapie ciąży, to zupełnie prawidłowo :tak:

Mavika - będzie dobrze ;-)

Mdła - ja też rzygam....o różnych porach i z zaskoczenia najczęściej, chociaż wyczaiłam, że jak zjem tuż przez aktywnością malucha, to po kilku kopniakach mam cofkę
dobrze, że jest te pory aktywności mogę kontrolować, to jem po jej akrobacjach :cool:

u mnie dzisiaj na USG doktorek się bardzo zdziwił, bo w porównaniu z poprzednim badaniem czyli z 12-go moje dziecię przybrało ok.300 g :szok: nieźle ciągnie z matki
inne parametry rosną równomiernie ok. 2 tyg do przodu względem OM, więc tak jak wcześniej
dr sugeruje cc ok 20 maja i nie wiem czy by tego nie przemyśleć :confused:

no a przy badaniu dowcipnym wyciągnął kawałek czopa :-p na razie jednak wszystko się trzyma i rozwarcie nie postępuje, więc bez paniki
jeszcze 2 tygodnie i wstaję z wyra :tak:

reklama
ullana, gratulacje udanej wizyty, a z tym czopem to nieźle!
trochę mnie zszokowałaś, bo myślałam że on ok 36tc wychodzić może zacząć, a ty w 33tc:szok:

Do góry