reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
mavika... ja wiem jak u nas przed świetami wygląda:) a u mnie problemem jest cukier... choć moim zdaniem niezbyt wielki bo wystarczył by diabetolog... ale przy okazji pogadam z lekarzem bo mam incydentalne skoki ciśnienia wieczorami... i zaczynam puchnać dość mocno wiec mysle ze pod tym kontem dobrze by mnie przebadali.

Dziewczyny miała może tak tóraś z was? Wczoraj poszliśmy z mężem na kolację, bo musielismy wykorzysta ć groupon. W pewnym momencie poczułam jakbym miała za mało tlenu. Trochę zaczęło mi się kręcić w głowie, jakbym się napiła wódki. Ale opierałam się w fotelu, łapałam kilka głębszych oddechów i było ok. Jednak w pewnym momencie prawie odpłynęłam. Zrobiło mi się biało przed oczami, mega słabo, krew odpłynęła, oblał zimny pot. Siedziałam na bardzo szerokim fotelu, więc prawie się tam położyłam na lewym boku i po jakimś czasie wszystko wróciło do normy. Ale już się widziałam spowrotem w szpitalu...Przestarszyliśmy się obooje bardzo...

mavika - może to z powodu ciśnienia? Ja mam czasem zawroty głowy z powodu serca, no ale Ty raczej nie masz takich problemów. A może macica za mocno naciskała na płuca i straciłaś dech?
No nie wiem, co to mogło być...:confused:

ja tak ostatnio miałam u lekarza,myślę że to całkiem powszechne w ciąży,może to też być ucisk na przeponę ,wtedy są duszności

mavika - ja mialam juz tak 2 razy, raz w przechodni a drugi raz jak bylam na IP . Mysle ,ze to calkiem normalne nawet pytalam ostatnio o to lekarza i mowil ,ze to moze ucisk macicy .

mavika, a może siedziałaś na tzw. prezesa, z odchylonym kręgosłupem? położna mi kiedyś mówiła, że to najgorsza pozycja dla ciężarnych, bo kręgosłup się mega obciąża, a w dodatku dzidziuś przytula się do kręgosłupa i może uciskać żyłę główną, a wtedy niedotlenienie u ciebie i brzdąca :sorry2:

Nie no, jadłam, więc raczej byłam pochylona do przodu. Też myślę sobie że mały mi uciskał może tą żyłę wrotną? Ale była masakra.

reklama
Do góry