reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

Nia do jakiego 32 tygodnia? Przed kwietniem, żadna nie rodzi :) Tyle wytrzymałyśmy to spokojnie chociaż ten marzec niech zleci. Tylko Kaja się wyłamała.
A swojego pierworodnego w którym tygodniu urodziłaś?

reklama
citrus to teraz broń Boże nie szalej już i dużo odpoczywaj w tej chmurce :)

natalia gratuluję :)

Ja idę na wizytę w poniedziałek a na ostatnie genetycznie 14.03 i wreszcie będę miała 3D. Mam nadzieję że Drzejek pokaże pysia :)

Cytrynka i Natalia gratki :-) super wieści.
Co do lactulozy to ,,uratowała życie,, mojemu dziecku nie raz:-) szczerze polecam. Mój gin kazał mi pić więcej płynów właśnie ze wzgl na małą ilosć wód płodowych.
Ja z niecierpliwością czekam do 11 na swoją wizytę:-) J. ma tego dnia urodzinki i mam nadzieję, że będzie miał prezent w postaci dobrych wieści:-)

Nia do jakiego 32 tygodnia? Przed kwietniem, żadna nie rodzi :) Tyle wytrzymałyśmy to spokojnie chociaż ten marzec niech zleci. Tylko Kaja się wyłamała.
A swojego pierworodnego w którym tygodniu urodziłaś?

moj synek 40+1, wiec prawie idealnie, ale z nim mialam jakos taka bezkomplikacyjna ciaze, zreo skurczy, wody mi po polnocy odeszly i dopiero pozniej skurcze byly, wczesniej wogole
co do 32 tygodnia to tak sobie tlumacze, gdyz w szpitalu dzis mi powiedziano ze dzieci ktore u nich po skonczonym 32 tygodniu sie urodzily maja takie same szanse jak dzieci donoszone, choc oczywiscie przed 6 kwietnia rodzic nie chce gdyz 5 egzamin na uniwerku :)

citrus bardzo dobre wieści!! mi też lekarz kiedyś powiedział o lactulozie ale aptekarka nie chciała sprzedać bo to ponoć nie w ciąży!!! wściekłam się bo było z polecenia dra i sobie odpuściłam. pewnie jak zaparcia wrócą to snów o niej pomyślę!
uważaj na ten lejek górnej części szyjki! oczywiście nie musi się nic dziać ale to świadczy o rozwieraniu szyjki (nogi do góry!!:) u mnie lejek miał 2-3mm i dr zastosował pessar a po 2 tyg lejek rozwarł się na tyle że dalej już tylko szew i pessar trzymają!dr miał intuicję i ja przecież leżę ciągle ( ale mam niewydolną szyjkę więc jesteś w lepszej sytuacji!) pod łóżkiem w nogach mam podłożone deseczki na wysokość ok4cm żeby grawitacja odpychała pęcherz ciążowy w drugą szyjkę, w ten sposób nie napiera tak bardzo swoją masą w szyjkę. może też spróbuj?
fajnie że wizyta ci się udała, tak się cieszę!

natalia fajnie że twoje usg też w porządku!

Nia mi też móili że byle do 34 a takie zupełne bezpieczeństwo jest w 34! tego ciągle się trzymam:)

ja jakoś ostatnio mało piję a wizytę mam dopiero 14-tego..:dry:

natalia - gratuluję i Tobie udanej wizyty :tak:

Ja to nawet nie wiem, ile moje dziecię waży. Ostatnio, jak była ważona, to chyba w 20 tc i miała nieco ponad pół kilograma. Teraz dopiero w 34 mam mieć robione dokładne pomiary.

Nia - zgadzam się z Zapominajką - lepiej dmuchać na zimne :tak:

Słuchajcie, a czy każde ktg wykazuje skurcze? Bo mi się wydaje, że moja ginka ma tylko takie do pomiaru pracy serca:confused:

natalia - gratuluję i Tobie udanej wizyty :tak:

Ja to nawet nie wiem, ile moje dziecię waży. Ostatnio, jak była ważona, to chyba w 20 tc i miała nieco ponad pół kilograma. Teraz dopiero w 34 mam mieć robione dokładne pomiary.

Nia - zgadzam się z Zapominajką - lepiej dmuchać na zimne :tak:

Słuchajcie, a czy każde ktg wykazuje skurcze? Bo mi się wydaje, że moja ginka ma tylko takie do pomiaru pracy serca:confused:

ja majac ctg mam zawsze dwa te czujniki- nie wiem jak to sie fachowo nazywa- jeden na serduszko dziecka drugi na skurcze

reklama
Do góry