reklama
Cytrynka i Natalia gratki :-) super wieści.
Co do lactulozy to ,,uratowała życie,, mojemu dziecku nie raz:-) szczerze polecam. Mój gin kazał mi pić więcej płynów właśnie ze wzgl na małą ilosć wód płodowych.
Ja z niecierpliwością czekam do 11 na swoją wizytę:-) J. ma tego dnia urodzinki i mam nadzieję, że będzie miał prezent w postaci dobrych wieści:-)
Co do lactulozy to ,,uratowała życie,, mojemu dziecku nie raz:-) szczerze polecam. Mój gin kazał mi pić więcej płynów właśnie ze wzgl na małą ilosć wód płodowych.
Ja z niecierpliwością czekam do 11 na swoją wizytę:-) J. ma tego dnia urodzinki i mam nadzieję, że będzie miał prezent w postaci dobrych wieści:-)
Nia
Fanka BB :)
Nia do jakiego 32 tygodnia? Przed kwietniem, żadna nie rodzi Tyle wytrzymałyśmy to spokojnie chociaż ten marzec niech zleci. Tylko Kaja się wyłamała.
A swojego pierworodnego w którym tygodniu urodziłaś?
moj synek 40+1, wiec prawie idealnie, ale z nim mialam jakos taka bezkomplikacyjna ciaze, zreo skurczy, wody mi po polnocy odeszly i dopiero pozniej skurcze byly, wczesniej wogole
co do 32 tygodnia to tak sobie tlumacze, gdyz w szpitalu dzis mi powiedziano ze dzieci ktore u nich po skonczonym 32 tygodniu sie urodzily maja takie same szanse jak dzieci donoszone, choc oczywiscie przed 6 kwietnia rodzic nie chce gdyz 5 egzamin na uniwerku
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Nia czasem tak jest niestety. Choć lepiej 4 razy iść na darmo do szpitala, niż ryzykowac.
citrus bardzo dobre wieści!! mi też lekarz kiedyś powiedział o lactulozie ale aptekarka nie chciała sprzedać bo to ponoć nie w ciąży!!! wściekłam się bo było z polecenia dra i sobie odpuściłam. pewnie jak zaparcia wrócą to snów o niej pomyślę!
uważaj na ten lejek górnej części szyjki! oczywiście nie musi się nic dziać ale to świadczy o rozwieraniu szyjki (nogi do góry!! u mnie lejek miał 2-3mm i dr zastosował pessar a po 2 tyg lejek rozwarł się na tyle że dalej już tylko szew i pessar trzymają!dr miał intuicję i ja przecież leżę ciągle ( ale mam niewydolną szyjkę więc jesteś w lepszej sytuacji!) pod łóżkiem w nogach mam podłożone deseczki na wysokość ok4cm żeby grawitacja odpychała pęcherz ciążowy w drugą szyjkę, w ten sposób nie napiera tak bardzo swoją masą w szyjkę. może też spróbuj?
fajnie że wizyta ci się udała, tak się cieszę!
natalia fajnie że twoje usg też w porządku!
Nia mi też móili że byle do 34 a takie zupełne bezpieczeństwo jest w 34! tego ciągle się trzymam
ja jakoś ostatnio mało piję a wizytę mam dopiero 14-tego..
uważaj na ten lejek górnej części szyjki! oczywiście nie musi się nic dziać ale to świadczy o rozwieraniu szyjki (nogi do góry!! u mnie lejek miał 2-3mm i dr zastosował pessar a po 2 tyg lejek rozwarł się na tyle że dalej już tylko szew i pessar trzymają!dr miał intuicję i ja przecież leżę ciągle ( ale mam niewydolną szyjkę więc jesteś w lepszej sytuacji!) pod łóżkiem w nogach mam podłożone deseczki na wysokość ok4cm żeby grawitacja odpychała pęcherz ciążowy w drugą szyjkę, w ten sposób nie napiera tak bardzo swoją masą w szyjkę. może też spróbuj?
fajnie że wizyta ci się udała, tak się cieszę!
natalia fajnie że twoje usg też w porządku!
Nia mi też móili że byle do 34 a takie zupełne bezpieczeństwo jest w 34! tego ciągle się trzymam
ja jakoś ostatnio mało piję a wizytę mam dopiero 14-tego..
natalia - gratuluję i Tobie udanej wizyty
Ja to nawet nie wiem, ile moje dziecię waży. Ostatnio, jak była ważona, to chyba w 20 tc i miała nieco ponad pół kilograma. Teraz dopiero w 34 mam mieć robione dokładne pomiary.
Nia - zgadzam się z Zapominajką - lepiej dmuchać na zimne
Słuchajcie, a czy każde ktg wykazuje skurcze? Bo mi się wydaje, że moja ginka ma tylko takie do pomiaru pracy serca
Ja to nawet nie wiem, ile moje dziecię waży. Ostatnio, jak była ważona, to chyba w 20 tc i miała nieco ponad pół kilograma. Teraz dopiero w 34 mam mieć robione dokładne pomiary.
Słuchajcie, a czy każde ktg wykazuje skurcze? Bo mi się wydaje, że moja ginka ma tylko takie do pomiaru pracy serca
Nia
natalia - gratuluję i Tobie udanej wizyty
ja majac ctg mam zawsze dwa te czujniki- nie wiem jak to sie fachowo nazywa- jeden na serduszko dziecka drugi na skurcze
reklama
Ewelinkaam
Citrus super ze wszystko ok teraz nic tylko lezec na lewym boczkuno i malenstwo juz spore
Natalia tez gratuluje z udanej wizyty i duza dziewczynka tez rosnie
Nia lepiej dmuchac na zimne,a ze skurczami tak juz bywa pojawiaja sie nieproszone a kiedy trzeba to znikaja:-)
Natalia tez gratuluje z udanej wizyty i duza dziewczynka tez rosnie
Nia lepiej dmuchac na zimne,a ze skurczami tak juz bywa pojawiaja sie nieproszone a kiedy trzeba to znikaja:-)